Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Aktivistinvestor råder eBay til å fokusere mer på kjernevirksomheten

Ebay forventer å passere 10 milliarder dollar i 2018
Ebay-aksjen steg med 6,13 prosent etter lang nedgang.
Foto: Istock
therese.karlsrud.haugen

Kan doble selskapets verdi.

ANNONSE

I følge E24 skal Ebay-aksjen, etter lang nedgang, ha steget med 6,13 prosent til 32,90 dollar på Wall Street tirsdag denne uken. 

Oppgangen skal ha skjedd etter at aktivistinvestoren Elliott Management leverte Ebays ledelse et brev med en fem-trinns plan, om hvordan selskapet kan øke sin verdi. Et av punktene i planen går ut på at Ebay bør fokusere mer på sin kjernevirksomhet innen netthandel. Elliott mener selskapets verdi kan doble seg på denne måten. 

Ebay har med årene utvidet sitt interessefelt bort fra å bare være en markedsplass, og i 2007 investerte selskapet blant annet i billettjenesten Stubhub. Starboard, som er en annen aktivitsinvestor, mener at Ebay bør vurdere å kvitte seg med denne. 

Skal evaluere forslagene 

Markedsplassen setter pris på forslag fra sine aksjonærer, og skriver i en pressemelding at de skal evaluere brevet fra Elliott Management grundig. 

- Både Ebay-styret og ledelsen engasjerer seg regelmessig i aksjonærenes spørsmål og innspill. Vi er fokuserte på levere verdi til våre aksjonærer, kunder og ansatte ved å være det beste valget, det mest relevante og den mektigste plattformen til å levere vekst. Følgelig, setter vi pris på Elliott´s erkjennelse om styrken og makten i eBay-business og vil gjennomgå og evaluere forslagene grundig. Vi ser frem til å engasjere oss med Elliott, slik vi gjør med alle aksjonærer, skriver eBay i en pressemelding. 

Del artikkel: