Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Alibaba åpner logistikksenter i Europa - investerer 720 millioner

Alibaba åpner logistikksenter i Europa - investerer 720 millioner
Alibaba åpner nytt logistikksenter ved Liege flyplass i Belgia.
Foto: Raimond Spekking
Julius Gunnilstam
julius@netthandel.no

Skal også være med på å lokke kinesiske turister til Belgia.

ANNONSE

Alibaba meddelte onsdag at de har inngått en avtale med den belgiske regjeringen om å støtte global handel under initiativet Electronic World Platform. Plattformen retter seg mot små og mellomstore selskap. 

En stor del av avtalen skal gjelde et nytt logistikksenter ved Liège flyplass i Belgia. Det hele skal handle om en investering på 75 millioner euro, rundt 720 millioner kroner, hvor Alibaba skal ha leid et areal på 220 000 kvadratmeter ved flyplassen.

- Lieges smarte logistikksenter kommer til å forbedre den overordnede logistikk effektiviteten, og hjelpe små og mellomstore virksomheter med å bedre kunne håndtere sin eksport, spesielt med tanke på økningen av den globale netthandelen, står det skrevet i en pressemelding.

Vil fremme Belgia som reisemål

Alibaba skal spille en nøkkelrolle i det store prosjektet, og spesielt hjelpe europeerne med å nå det kinesiske markedet. For å sprite opp avtalen virker det også som at Alibaba skal lokke med seg noen kinesiske turister. 

- Alibaba kommer også til å jobbe nært med den belgiske regjeringen for å fremme Belgia som et attraktivt reisemål for kinesiske turister. 

Belgias vise statsminister og Alibabas administrerende direktør skal ha jobbet beinhardt de siste seks månedene for å få til det nye partnerskapet, med et formål om å styrke netthandelen mellom Europa og Kina. 

Del artikkel: