Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Alt ser mye lysere ut nå

- Alt ser mye lysere ut nå
(
Foto: @ Jin Zan, via Wikimedia / Lisens CC-BY-SA-3.0
Netthandel

Kles- og interiørkjeden Indiska er optimistiske, til tross for at kjeden tapte 13,5 millioner kroner på det norske markedet i fjor.

ANNONSE

Indiska Magasinet har slitt økonomisk det siste året. Mye skyldes en feilslått julehandel i 2015 med stor omsetningssvikt som de har slitt med konsekvensene av siden den gang.

Problemet medførte at kjeden måtte kutte 100 millioner kroner i kostnader og legge ned flere butikker. Familien Thambert som eier kjeden måtte også ta opp et lån hos investeringsselskapet Fidelio Capital på 60 millioner svenske kroner, som de hvis ønskelig kan gjøre om til aksjer og dermed sikre seg majoriteten av aksjene i selskapet. Også ledergruppen gav Indiska et lån.

Også i Norge har det vært nok å stri med. Omsetningen falt fra 101,7 millioner norske kroner i 2014/15 til 87,6 millioner i 2015/16. Også underskuddet økte dramatisk fra 2,8 millioner i 2014/15 til 13,5 millioner året etter. For å forbedre situasjonen ble tre ulønnsomme butikker lagt ned i forrige regnskapsår (avsluttet 31.august)og en lagt ned nå i januar. I følge Finansavisen betalte den norske virksomheten inn en "management fee" på 11 millioner kroner til det svenske morselskapet i fjor. Beløpet vil i år bli "noe redusert".

Nå mener administrende direktør David Rönnberg at de har kontroll på situasjonen og har snudd utviklingen - også i Norge. I 2016/17 satser kjeden igjen på å passere 100 millioner kroner i omsetning.

- Til og med august i fjor var det tøft, men alt ser mye lysere ut nå. Vi har hatt omsetningsvekst hver måned siden september i fjor. Fra og med desember har vi hatt en månedlig omsetningsvekst på 20 til 22 prosent, sier Rönnberg til Finansavisen.

Indiska har vært på det norske markedet siden mars 2005.

Del artikkel: