Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon betalte 6 millioner kroner for Amazon.se - eier allerede Amazon.no

1 av 5 netthandelskjøp gjøres hos markedsplassene
Foto: Amazon/Pressebilde
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Ryktene om Amazons inntreden i Norden fortsetter. Nå har svensk nettsted avslørt prisen Amazon måtte betale for det svenske domenet Amazon.se.

ANNONSE

Tidligere var domenet Amazon.se eid av Amazon AB, et svensk selskap innen grafisk formgiving. 

I fjor ble domenet kjøpt av netthandelsgiganten Amazon. Dermed kan Amazon lansere en svensk side så snart de er klare, noe mange eksperter mener at er allerede i år. Summen amerikanerne betalte har frem til nå vært ukjent. Nå mener svensk nettsted at de har avslørt prisen.

Prisen for domenet er beregnet utfra at Amazon AB i 2016 hadde en omsetning på 700 000 svenske kroner. I fjor steg omsetningen til over 900 000 kroner, men under øvrige inntekter kunne man nå finne 6 483 120 svenske kroner, en post som tidligere har vært tom, i følge eHandel.se. Nettstedet mener det derfor høyst trolig handler om oppkjøp av domenet Amazon.se. I norske kroner er prisen ganske nøyaktig seks millioner kroner.

Nettsiden påpeker at selv om det er en pen sum for kvinnen som driver det grafiske formgivingsselskapet, så er det for kaffepenger å regne for Amazon-konsernet. 

Amazon er allerede i besittelse av domenet Amazon.no. 

Del artikkel: