Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon bygger datasenter i Sverige - norsk interesseorganisasjon skuffet

1 av 5 netthandelskjøp gjøres hos markedsplassene
amazon
Netthandel

Interesseorganisasjonen IKT-Norge er lite imponert over norske myndigheters innsats for å få flere datasentere til Norge.

ANNONSE

Kritikken kommer etter at det ble kjent av Amazon bygger et stort datasenter i Sverige. I praksis tre separate datasentre med egne strømforsyninger. Det er ikke første gang de store internasjonale aktørene bygger datasenter i Norden. Facebook og Apple har mye på gang i Danmark, mens Google satser i Finland - men nok en gang vrakes altså Norge.

Sjeføkonom i IKT-Norge Roger Schjerva ber norske politikere ta affære og legge forholdene bedre til rette for at gigantene også skal se til Norge.

– Kommunene må bli flinkere til å kaste seg rundt å raskt regulere tomter til dette formålet. Samtidig må regjeringen ta initiativ til å samle aktører, for å få bygget ut et bedre fibernett.

Overfor E24 påpeker Schjerva også at Stortinget må avklare eiendomskatten som etter dagens lovverk skattelegges som at de kun brukes i Norge. Det gjør det lite lukrativt for giganter som Amazon å satse milliardbeløp i Norge.

– Siden disse sentrene inneholder store verdier vil det bety en svært høy skattekostnad for selskapene, forteller Schjerva.

(Foto: Eric Broder Van Dyke / Shutterstock.com)

Del artikkel: