Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon Echo: Snakk - og du får hjelp

Netthandel

Med denne i hus får du hjelp ved bruk av stemmen din der du før måtte taste på telefonen eller nettbrettet.

ANNONSE

Amazon Echo kan ikke sies å være noen nyhet. Innretningen, som ble lansert i USA på slutten av 2014, er likevel ennå ikke tilgjengelig her på berget, noe som tech-nerden Hans-Petter Nygård-Hansen er lettere irritert over.

I påvente av «the real thing» gir han deg oppskriften på hvordan du kan teste og få en viss følelse av Echo via nettleseren din.

Les også: Miinto i medvind

Kjapp respons på forespørsler

Echo er en høyttaler-lignende enhet som er tilkoblet Internett og din Amazon-konto, og som du kan snakke med og få til å gjøre mye for deg - bare ved å bruke stemmern din.

Sammen med Alexa Voice Service (begge er koblet opp mot den store Amazon-skyen) kan du få den til å lage handlelister for deg, svare på hvor høy Mt. Everest er, bestille pizza, fortelle deg hvor mange klokken er i Canberra eller spille Coldplay fra Spotify om du ber den om det.

Alt dette kan du gjøre mens du skreller poteter eller står til knes i dyvåte småbarnsbleier. Helt uten tastetrykk på smartelefon eller nettbrett.

Echo og Alexa svarer deg kvikt og gjør det du ber om.

Ifølge Amazon vil Echo bli smartere dess mer du bruker den, ettersom den over litt tid blir kjent med dine personlige preferanser og vaner.

Les også: Elkjøp vil bli Nordens svar på Amazon

- Veldig intuitiv


Andreas Westgaard.

Andreas Westgaard.
Foto: Elkjøp

En som har testet Echo er Andreas Westgaard, direktør for lyd og bilde i Elkjøp.

- Veldig intuivtiv og kjapp, er hans første bedømmelse av Echo da Netthandel.no har ham i tale.

Han ser for seg at denne innretningen kan bli et nytt potensielt hjelpesenter i tusenvis av hjem.

- Det var en befriende førsteopplevelse å ikke måtte bruke telefon eller nettbrett. Dette er midt kjernen av internett, og må sies å være en slags døråpner for noe nytt og annerledes. Sønnene mine på 9 og 12 tok dette kjemperaskt, forteller han.

Westgaard tror alle med fotfeste i lydbransjen vil se - eller allerede ser - mot dette.

Alphabet og Google har annonsert Google Home, som i bunn og grunn dreier seg om det samme som Amazons Echo. Google Home er ennå ikke lansert.


Latterlig enkelt og praktisk, ifølge Westgaard.

Latterlig enkelt og praktisk, ifølge Westgaard.
Foto: Skjermdump Amazon.com

- Med Echo har Amazon virkeliggjort en produktkategori som mange følger med på. De har raskt lansert et svært velfungerende produkt med suksess, sier han.

Selskap som Uber, Domino´s Pizza, Spotify og Huffington Post er tilknyttet Echo. Med tid og stunder vil trolig flere koble seg opp for å tilby sine tjenester via Amazon og Echo, tror Westgaard.

Virker som en levende person

Han er også imponert over hvor naturlig stemmen som svarer deg er. Han sier Alexa på ingen som helst måte høres ut som en mekanisk datastemme.

- Det virker faktisk som du snakker til en levende person. Du får et forhold til stemmen, som utrolig raskt gir deg svar og hjelp på alskens ting du lurer på. Det å slippe å fikle med tastelåser og tastatur er en befrielse, sier den mer enn gjennomsnittlig interesserte lyd- og bildedirektøren avslutningsvis.

Les også: ESA godkjenner 350-kronersgrensen

(Fotomontasje: Yay Images/Scott Lewis/Creative Commons/Lisens CC BY 2.0)

Del artikkel: