Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon har begynt å levere med selvdrevne roboter

Amazon har begynt å levere med selvdrevne roboter
Amazon tester ny leveringsmetode med roboten Amazon Scout.
Julius Gunnilstam
julius@netthandel.no

Seks Amazon Scout roboter ruller nå rundt i delstaten Washington.

ANNONSE

Det er ikke fremmed at netthandelsgiganten Amazon tester nye leveringsmetoder. De gjennomførte blant annet et ganske avansert forsøk på flyvende droner for en stund tilbake, uten at man hørte så mye mer om dette forsøket i ettertid.

I følge vår søsternettside Ehandel.se tester selskapet nå levering med selvdrevne kjøretøy som ser ut til å ha et større potensiale, der flere aktører allerede gjennomfører liknende tester verden over. Amazons nye robot heter Scout og er svært lik roboten Starship, som var blant de første selvdrevne robotene som ble testet. 

Det virker ikke som det er så mye nytt med Amazon Scout, sammenlignet med andre forsøk på denne fronten. Forskjellen er nok mest at Amazon naturligvis har kraften og netthandelen til grunn for å gjøre Scout til en etablert leveringsmetode.

Menneskelige overvåkere

Netthandelen meddeler at det akkurat nå ruller seks Amazon Scout roboter rundt i delstaten Washington, et sted i Snohomish County. Til tross for at robotene skal være selvdrevne følger det nå Amazon-ansatte med på at robotene ikke finner på noe hyss på veien til kundenes hus.

Amazon Scout leverer nå bare på dagtid, hvor deres menneskelige overvåkere plukker opp pakken og leverer fra fortauet til døren. Tanken er dog at robotene til slutt skal få herje fritt, og at kundene selv skal plukke opp pakken slik det fremgår i filmen under:

Del artikkel: