Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon hedret med eget frimerke i India

Netthandel

Som takk for tre års samarbeid med den amerikanske nettgiganten klinket statseide India Post til med denne.

ANNONSE

India er tydeligvis godt fornøyd med Amazons tilstedeværelse i det gigantisk landet. Faktisk så fornøyd at de har valgt å hedre verdens største nettsted med sitt eget frimerke.

Indiske nettstorheter som Flipkart og Snapdeal kan foreløpig se langt etter en plass på indiske frimerker.

Klapp på skulderen

Amazon har fått «hedersplassen» som en slags takk for et treårig samarbeid med det statseide postselskapet India Post. På frimerket vises en budbringer med en pakke i armene.

- Dette er første gang vi har sluppet et frimerke for å feire en digital markedsplass. Lanseringen styrker relasjonen mellom Amazon og India Post. Vi ønsker dem lykke til videre etter tre års samarbeid. Dette er et stort steg for å oppfylle drømmene til folk på den indiske landsbygda spesielt, sier Usha Chandrashekar, overpostmester i Bangalore, ifølge Livemint.

Sender pakker til 155 000 postkontor

India Post er landets største logistikkpartner for transport og levering av pakker - og naturligvis den partneren Amazon sverger til.

Det statlige postselskapet sender brev og pakker til 19 000 postnummer og til intet mindre enn 155 000 postkontor over det ganske land.


Usha Chandrashekar fra India Post (t.v.) og Amit Agarwal, sjef for Amazon India, viser frem det nye frimerket.

Usha Chandrashekar fra India Post (t.v.) og Amit Agarwal, sjef for Amazon India, viser frem det nye frimerket.

Utenkelig i Norge

En ting kan sies med sikkerhet. Amazon hadde aldri fått prege et norsk frimerke. Noe John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge, ettertrykkelig gir uttrykk for:

- En slik offisiell utgivelse hadde aldri blitt godkjent i Norge. Posten Norge har meget strenge krav for å bli utgitt på frimerker. Vi har en seriøs og moderat frimerkepolitikk, og utgir kun 25-30 nye frimerker i året fordelt på 10-12 serier. Dersom du virkelig ønsker å komme på ditt eget frimerke, har vi riktignok  såkalte «Personlige frimerker» som alle kan bestille, sier han til Netthandel.no.

Fra retningslinjene til Posten Norge  heter det blant annet at «utgivelse av frimerker er et velegnet middel til å markere nasjonale historiske minner, skape oppmerksomhet omkring våre samtidige begivenheter og til å øke kjennskapen til vårt lands natur, kultur og næringsliv».

- Siden vi utgir så få frimerker må jeg kunne si at det er stor heder og ære å bli gjengitt på norske frimerker, sier Eckhoff.

Posten Norge satser på et variert og rikt frimerkeprogram hvert år, og typiske motiver er blant annet:

  • Historiske jubileer
  • Personjubileer
  • Byjubileer
  • Sport og idrett
  • Natur
  • Kongelige


INGEN AMAZON: Moderne norsk mat i verdensklasse pryder de norske frimerkene som ble utgitt i april i år. Posten Norge valgte å bruke retter fra Michelin-restauranten Maaemo og fra erkenorske Hurtigruten som motiver.

INGEN AMAZON: Moderne norsk mat i verdensklasse pryder de norske frimerkene som ble utgitt i april i år. Posten Norge valgte å bruke retter fra Michelin-restauranten Maaemo og fra erkenorske Hurtigruten som motiver.
Foto: Posten Norge

Norsk mat

Alle de nordiske postselskapene lanserte i april i år frimerker med nordisk matkultur som tema. Posten Norge valgte å bruke retter fra Maaemo og fra Hurtigruten som motiver.

Restaurant Maaemo i Oslo er den ypperste eksponenten for det nye, norske kjøkkenet, og fikk for kort tid siden tre stjerner i Michelins restaurantguide. Hurtigruten har lansert et nytt konsept i restaurantene på alle sine skip, og satser på kortreist mat med råvarer fra områdene skipene reiser gjennom.

- Frimerker er på mange måter er lands visittkort. Det er fint å kunne profilere norsk matkultur på denne måten, sa Postens konsernsjef Dag Mejdell under offentliggjøringen av frimerkene.

De to motivene ble valgt i samarbeid med matkunstneren og matjournalisten Andreas Viestad.

- Frimerkene gjenspeiler at norske topprestauranter i dag bruker kortreist, norsk mat for å skape nye mattradisjoner. Jeg vil takke Posten som synliggjør dette, sa Viestad.

Retten fra Hurtigruten er rødbetebyggotto med torsk, grønnkål og bjørkesalt, med Freddy Storaker Bruu,som ansvarlig kokk.

Maaemos rett er sjøkreps på granbar, med Espen Holmboe Bang som kokk.


Fra fotograferingen av matfrimerkene i fjor høst. Fotograf Mette Randem er i aksjon med assistanse fra designer Kristin Granli og Arnfinn Skåle fra frimerketjenesten i Posten.

Fra fotograferingen av matfrimerkene i fjor høst. Fotograf Mette Randem er i aksjon med assistanse fra designer Kristin Granli og Arnfinn Skåle fra frimerketjenesten i Posten.
Foto: Nils Midtbøen

Del artikkel: