Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Amazon lanseres i Sverige en gang mellom mai og september i år

- Amazon lanseres i Sverige en gang mellom mai og september i år
Magnus Hjelle
magnus@ehandel.com

Investor Staffan Mörndal har fått mye oppmerksomhet i vinter på grunn av sine spådommer om Amazons mulige satsing i Norden. Nå hevder han lanseringen er rett rundt hjørnet.

ANNONSE

Staffan Mörndal deltok på onsdag i et panel på Breakits event Beauty and Fashion Tech.

Der hevdet han blant annet at Amazon har ansatt en svenske fra en base i Luxemburg. Med stor sannsynlighet kommer denne svensken til å bli ansvarlig for det nordiske markedet når Amazon velger å lansere seg der.

- En bekjent pratet med han (svensken journ. anm) forrige uke og jeg er trygg på at Amazon kommer hit mellom mai og september, sier Staffan Mörndal, partner på Verdane Capital, til Breakit.

Verdane Capital, som Mörndal kommer fra, er en av Sveriges største e-handelsinvestorer med blant annet Caliroots, Boozt og Babyshop i porteføljen.

Visse aktører kan bli påvirket positivt

Ifølge Mörndal kommer Amazon til å sikte seg inn på bransjer og kategorier der de føler at de kan ta markedsandeler. Aktører som selger sportsartikler og byggevarer antas å være blant de aktørene som vil få det tøffest ved en eventuell Amazon-satsing i Norden.

At Amazon snart skal komme på det svenske markedet er noe Mörndal nå forholder seg til når han skal gjøre investeringer. 

- Vi lurer på hvem som kommer til å klare seg. En del aktører som selger EMV (egne merkevarer) tror jeg til og med kan bli påvirket positivt. Jo lavere marginer man har, desto tøffere blir det, hevder han. 

eHandel.com presiserer dog at til for at Mörndal og flere andre netthandelsprofiler hevder Amazon nå står på trappene, er dette aldri bekreftet av Amazon selv. Det er også helt uvisst i hvor stor grad en satsing vil påvirke det norske markedet. 

Amazon går godt, og kunne sent i går kveld kunngjøre sterke resultater.

Resultatene for første kvartal er mer enn dobbelt så gode som analytikernes prognoser, 3,27 dollar per aksje, mot ventet 1,26 dollar per aksje. Det tilsvarer et resultat på 1,6 millarder dollar. Målt mot samme kvartal i fjor er omsetningen opp 43 prosent, ifølge DN.

Del artikkel: