Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon slutter med Dash Buttons - systemet skal leve videre i hvitevarer

Amazon slutter med Dash Buttons - systemet skal leve videre i hvitevarer
Amazon Dash Buttons lar kunder bestille populære husholdningsartikler til hjemmet ved hjelp av et trykk.
Julius Gunnilstam

Netthandelsknappene blir nå integrert i husholdningsartiklene i stedet.

ANNONSE

Nettgiganten Amazon har de siste årene solgt fysiske plastknapper, såkalte Dash Buttons, som man kan klistre opp i hjemmet for og således klikke og bestille ulike produkter med dem. For eksempel kan en knapp være for vaskemiddel eller en for nye kaffekapsler. 

Dersom du trykker på knappen for vaskemiddel, skal vaskemiddelprodusenten automatiske sende produktet til din hjemmeadresse og belaste ditt valgte bankkort hos Amazon. 

Men hele konseptet har vært noe rart - hvem vil vel fylle sitt hjem med plastknapper? Forklaringen er at netthandelen har planlagt å få sine maskinutviklere til å bygge inn knappene i ulike husholdningsprodukter. 

De fysiske knappene lever videre

I følge Amazon har nå hundrevis av hvitevarer, fra selskaper som Epson, Samsung, Whirlpool med flere, nå blitt lansert med Dash Replenishment Service. Hvilket er et system som de tidligere plastknappene til Amazon har banet vei for. 

Vaskemaskinen eller kaffemaskinen din skal med dette kunne bestille påfyll fra Amazon uten noen separat plastknapp. Det skal kunne foregå enten helt automatisk eller via en virtuell knapp på hvitevaren. 

Amazon meddelte i går at de altså er ferdig med å selge de fysiske knappene, men ikke systemet bak. Kunder som allerede har Dash-knapper, skal imidlertid fremdeles kunne bruke disse på sine Dash-enheter. 

Denne nyheten skal dog ikke ha kommet langt før en forbrukerorganisasjon i Tyskland har tatt Amazon til domstol for hele Dash-konseptet. 

Del artikkel: