Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazons kasseløse butikk får kasse

Norske dagligvare-ledere håper på bemanningsløse kasser i fremtiden
Amazon Go er en kasseløs butikk, hvor transaksjonen skjer automatisk i app når kundene forlater butikken.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Åpner opp for kontanter i ny Amazon Go-butikk.

ANNONSE

Den kasseløse butikken blir ikke lenger like kasseløs, når Amazon åpner opp for kontanter i sin nyåpnede Amazon Go-butikk. 

Konseptet med Amazon Go ligger mye i navnet, og går ut på at man skal kunne handle varer uten og måtte stoppe opp for å betale i kassen. Det er bare å gå ut. 

Det eneste man må gjøre er å scanne en QR-kode fra Amazon Go sin app, på vei inn i butikken. Deretter er butikkene utrustet med maskinlæring, kameraer og sensorer, som følger med på hva kundene plukker med seg.

Fortløpende vil varene "slås inn" i appen, som trekker beløpet automatisk når butikken forlates.

Fortsatt ingen fysisk kasse

Amazon har imidlertid fått kritikk for å legge opp til at alle må ha appen for å få handle hos Amazon Go. Dette fra flere amerikanske kritikere, som mener det er diskriminerende ovenfor de som ikke har mulighet til å handle på andre måter enn med kontant. 

Nå står det derfor klart at den nyeste Amazon Go-butikken, som denne uken åpnes i New York, vil akseptere kontant. Det opplyser nyhetssiden Engadget.

Det blir fremdeles ingen fysisk kasse slik vi kjenner det, men en eller flere Amazon-ansatte skal på et vis kunne utveksle penger med de kundene som ønsker å betale kontant. 

- Fremtidens shopping går ikke tilbake, den utvikler seg, sier J.J Delgado, tidligere markedsføringssjef i Amazon, i en pressemelding.

Del artikkel: