Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ambisiøs leder beskyldes for å ha mistet bakkekontakten

Ole Martin N. Evensmo

Enklere Liv-gründer Sverre Stensen beskyldes for å ha mistet bakkekontakten av investorene som har overtatt hans livsverk.

ANNONSE

Enklere Liv har vunnet «Årets butikkjede» (2012), «Gründerprisen i Asker og Bærum» (2013) og «Årets nettbutikk i Norge» (2014).

Sverre Steensens forretningsidé var å gjøre hverdagen enklere for folk flest med smarte produkter. Foruten Enklere Liv-kjeden med nettbutikk og et 60-talls butikker i Norge, Sverige og Danmark, etablerte han etter hvert også grossistselskapet Mercante AS, utviklingsselskapet Unikia AS og nettbutikken Dingsy. Sverre Steensen eide selv selskapene gjennom Nordic Innovation Group AS.


Sverre Steensen

Sverre Steensen

Gründer Sverre Steensen har i mange sammenhenger blitt trukket frem som et eksempel på en ambisiøs og fremtidsrettet leder med stor interesse for både netthandel og internasjonal handel. Varehandelens «grand old man» Reidar G. Mueller i konsulentselskapet Varde Hartmark sa følgende til DN i 2014 om kjeden Enklere Liv: Knapt noe annet handelsselskap har hatt så solid rask vekst og god utvikling samtidig som man tjener penger. Dette er meget imponerende.

I 2014 kom kjente navn som Anders Onarheim, Stein Erik Hagen, Jon Christian Brynildsen, Åge Korsvold og Tom Vidar Rygh inn som medeiere med en eierandel på 20 prosent. I fjor høst overtok de Enklere Liv-kjeden og Mercante gjennom sitt felles selskap Nordic Innovation Partners AS, mens Sverre Stensen fortsatt eier og driver produktutviklingsselskapet Unikia.

Nå får Sverre Stensen så hatten passer av sine gamle samarbeidspartnere. Mens Enklere Liv-kjeden omsatte for 265 millioner kroner og tilnærmet et nullresultat i 2014, tapte grossistselskapet Mercante og produktutviklingsselskapet Unikia cirka 87 millioner. Det var i forbindelse med oppryddingen etter det katastrofale året 2014, at Sverre Steensen forsvant ut av selskapet. Drømmen om å skape noe stort ble hans bane, sier styreleder Anders Onarheim til Budstikka.

– Det ble for mye fokus på utvikling av egne produkter, og det som ble produsert hadde ikke god nok kvalitet og var heller ikke godt nok på pris. Man kan ikke drive en kjede med nærmere 60 butikker som en venstrehåndsvirksomhet.

Steensen vil ikke kommentere de krasse kommentarene til Onarheim.

(Foto: Enklere Liv)

Del artikkel: