Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Anders Holch Povlsen (Bestseller)

Anders Holch Povlsen (Bestseller)
Netthandel

Anders Holch Povlsen er en av Nordens aller mektigste næringslivsledere. Dansken eier mange av Nordens viktigste nettbutikker.

ANNONSE

Anders Holch Povlsen er Danmarks nest rikeste og verdens 258 rikeste person. Ifølge Forbes har den danske forretningsmannen en formue på 5,8 milliarder dollar.

Mesteparten av formuen stammer fra Bestseller som foreldrene hans startet i 1975. Han tok over Bestseller i en alder av 28 år og han er nå eneeier i selskapet.

Anders Holch Povlsen er kanskje mest kjent for sitt eierskap i Bestseller-konsernet, men hans eierskap strekker uendelig mye lenger. Den danske næringslivslederen holder selv en lav medieprofil og hans investeringer i inn- og utland er beskyttet godt bak sparsommelige regnskap, kryptiske firmanavn og registrering i både Danmark og Sveits.

Anders Holch Povlsen har gjort det meget bra med Bestseller-konsernet som eier kjeder som Vero Moda, Jack & Jones og Only. Foruten dette, er det også velkjent at en stor del av Besteller-forretningene, særlig i Kina, kjører helt separat fra det "offisielle" Bestseller. Den del har ifølge tidligere uttalelser vært eid av Anders Holch Povlsens far, Troels Holch Povlsen, sammen med to andre dansker. Dette er dog ikke bekreftede påstander, påpeker Finans.dk i forbindelse med en stor kartlegging av milliardens formue. Finans.dk skriver følgende: "Sidste år tjente selskabet, der ligger helt uden for den kendte struktur i den danske modekoncern, 1,2 mia. kr. Til sammenligning havde Bestseller-koncernen her i landet et overskud på 563 mio. kr."

Som det fremkommer av den danske næringslivsavisens fremstilling av Anders Holch Povlsen sin formue (se grafikk), har han (per august 2016) eierinteressser i blant annet:

Han eier også store landeiendommer i Skotland. Ifølge Business.dk eier Anders Holch Povlsen nå én prosent av Skotland og er dermed landets nest største landeier. Det spekuleres i om hans interesse for Skotland skyldes skattemessige årsaker, men det avvises av Anders Holch Povlsen.

Om Bestseller

Bestseller er et dansk kleskonsern etablert i 1975. Bestseller inkluderer en rekke store kleskjeder og har en enormt sterkt posisjon i Europa, men vokser også raskt i Kina.

Det var Troels Holch Povlsen som sammen med sin kone Merete Bech Povlsen etablerte selskapet i Danmark. I dag er det deres sønn Anders Holch Povlsen som styrer selskapet.

Opprinnelig satset Bestseller-konsernet på kvinneklær, men begynte  etter hvert også med barneklær (1986) og herreklær (1988). I dag eier selskapet kjeder som Only, Jack & Jones,Vero Moda og Name It.

Selskapet har i dag cirka 15000 ansatte. Deres produkter selges på cirka 70 markeder over hele verden, i tillegg de at de har en global nettsatsing. Bestseller har cirka 3000 kjedebutikker fordelt på sine ulike merkevarer, i tillegg til at deres produkter selges via 15 000 multi-brand og department stores, samt nettbutikker som Zalando og Boozt.

Kleskonsernet har butikker over hele verden og satser også mye på nett. Foruten en meget sterk posisjon i Europa, har de fått et meget sterkt fotfeste i Kina der de har et stort antall butikker.

I 2014/2015 omsatte konsernet for 2.93 milliarder euro, med et resultat før skatt på 134 millioner euro.

(Foto: Bestseller)

Del artikkel: