Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Animail kjøper konkurrenten Zoozoo

Ole Martin N. Evensmo

Nettbutikken Animail kjøper konkurrenten Zoozoo.com fra Nelly-gründer Jarno Vanhatapio.

ANNONSE

For våre lesere som ikke er så kjent med Animail og Zoozoo, så kan vi nevne at Animail er et selskap som har solgt dyremat på nett siden 2007 i Sverige. I 2012 etablerte de seg også på det norske markedet, der de nå er ledende på nett sammen med Petworld. Selskapet er også aktive i Danmark og Finland. Totalt forventer selskapet å omsette for 135 millioner kroner i år.

Zoozoo ble etablert i Sverige så sent som i 2012 av Jarno Vanhatapio, kjent som gründeren av nettbutikken Nelly. Nettbutikken Zoozoo ble i 2014 også etablert i Norge.

Tidligere i år ble det kjent at Vanhatapio har begynt arbeidet med å bygge opp et nytt internasjonalt klesmerke, NA-KD, og han gav seg i denne forbindelsen som leder for dyrebutikken. At han nå overlater selskapet til konkurrenten Animail var dermed ikke helt uventet.

I forbindelse med salget blir det imidlertid ikke noen kontanter på Vanhatapio. Handelen gjennomføres som en rettet emisjon, noe som gjør Zoozoocom ABs eiere til nye deleiere i Animail AB. Vanhatapio blir den tredje største eieren og går også inn i styret.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Jarno Vanhatapio forlater nå Zoozoo, men blir med videre som deleier og styremedlem i Animail.

Jarno Vanhatapio forlater nå Zoozoo, men blir med videre som deleier og styremedlem i Animail.
Foto: Zoozoo

 

- ZooZoo var på veg mot våre satte mål og vi har på kun to år tatt posisjonen som markedstoer bak Animail. Sammenslåingen av begge selskapene er en forretningsmessig alt for god handel til ikke å gjennomføres. Jeg har drevet fram markedsledende netthandelsselskap tidligere og jeg er overbevist om at det felles selskapet nå får en kortere veg til de satte målene, enn selskapene hver for seg. Jeg har også troen på ledelsen i Animail og jeg ser fram til å virke gjennom styret som medlem og som eier, sier Jarno Vanhatapio, grunnlegger av Zoozoocom AB, i en pressemelding.

De øvrige Zoozoo-eierne Egmont og Opitmizer Invest blir også med videre som deleiere i Animail.  Største eier i selskapet er for øvrig investeringsselskapet Verdane Capital som har en rekke norske investorer i ryggen.

- Dette er et strategisk viktig oppkjøp for Animail. ZooZoo.com har raskt inntatt en solid posisjon på markedet. Sammen blir vi en enda sterkere markedsleder, og kan gi kundene enda bedre service. I tillegg vil vi oppnå stordriftsfordeler og legge grunnlaget for fortsatt sterk vekst i Norden og Europa på et av de mest lovende netthandelssegmentene i verden, sier Staffan Mörndal, styremedlem i Animail AB og Partner i Verdane Capital Advisors.

I forbindelse med overtakelsen av Zoozoo, henter for øvrig Animail inn 14 millioner kroner i en nyemisjon.

Les gjerne vårt tidligere intervju med Animail-sjef Karl Prytz og Petworld-gründer Denice Hagen.

(Foto: Animail. På hovedbildet ser vi Karl Prytz, daglig leder i Animail)

Del artikkel: