Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Slik begynner du reisen mot unified commerce

Slik begynner du reisen mot unified commerce

Hvorfor trenger vi omnikanal og unified commerce? Unified commerce er det nye omnichannel – neste steg i omstillingen som kreves for at din virksomhet skal kunne møte forventningene fra dagens kunder. Veien dit er en endringsreise som påvirker hele organisasjonen, og må forene seg med både varemerkestrategi og salgsstrategi.

Omnikanal betyr å sette kunden i sentrum ved å levere samme budskap på samme måte i samtlige kanaler, slik at man er garantert å møte kunden på kundens premisser.

Unified commerce hjelper deg med å levere omnikanal-opplevelsen til dine kunder gjennom å erstatte alle kanaler med en eneste handelsplattform. Din nye, sentraliserte plattform håndterer alle dine kundemøter, det være seg på nettet, på mobilen, i butikken eller på sosiale medier.

Dette åpner for muligheter både for virksomheten din og kundene dine. Uansett hvor kunden befinner seg, blir det mulig å formidle prisinformasjon, lagerstatus, tilbud og salg. Samtidig får du en plattform for kommunikasjon og transaksjons- og ordrehåndtering som tar seg av samtlige kanaler parallelt.

Unified commerce forenkler hele kjøpsprosessen både på kort og på lang sikt og bidrar til å skape en sømløs og relevant kundeopplevelse. Kundene dine kjøper en opplevelse, ikke bare en tjeneste eller et produkt.

For at en sømløs kundeopplevelse skal være mulig, må all informasjon være transparent og med kontinuerlig oppdatering i alle kanaler. Tenk deg at unified commerce er som omnichannel, men i sanntid. Videre, ettersom kundenes krav stadig er i endring, må de fleste virksomheter være mye mer fleksible på alle nivåer, fra supply chain til kundesupport.

Hvordan nettopp din virksomhet skal skal kunne nå en unified commerce, påvirkes blant annet av forretningsmodellen, kundenes behov og eksisterende digital infrastruktur. Hvis vi ser bort fra disse faktorene, er det avgjørende at du planlegger langsiktig og trinnvis. Det er rett og slett ikke realistisk å prøve å gjøre alt på en gang.

Å være mer unified krever endringer i både prosesser, organisasjon og systemer:

  • Alle prosesser må kartlegges mot kundenes reise og kundens livssyklus
  • Samtlige avdelinger i organisasjoner behøver å løfte øynene og forsøke å forstå hvilken rolle de spiller i kundens reise og kundens livssyklus.
  • Den digitale infrastrukturen (inkludert integrasjoner) må være tilrettelagt slik at du kan oppdatere sanntidsinformasjon i alle kanaler.

De største fallgruvene jeg ser i dag er at du ikke har forberedt deg på endringsreisen, og at organisasjonen ikke er enige om hva det betyr for ulike avdelinger og hvordan de vil påvirke hverandre.

Er din virksomhet klar for å ta det første steget mot unified commerce? Vi kan hjelpe deg! Registrer deg for Unified Commerce Bootcamp her.

Del artikkel: