Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Slik velger du riktig betalingsløsning på nett

Slik velger du riktig betalingsløsning på nett

Betaling er kanskje ikke det første du tenker på når du skal åpne en nettbutikk, men faktum er at valget av betalingsleverandør kan være avgjørende for din suksess. For å hjelpe deg å navigere i den digitale betalingsjungelen har vi laget en liste over hvilke spørsmål vi mener er de viktigste å spørre før du bestemmer deg.

Hvordan ønsker dine kunder å betale?

Hvis du ikke kan tilby den betalingsmåten som dine kunder foretrekker, er sjansen stor for at de vil gå til en konkurrent som kan tilby dem riktig løsning. Derfor er du nødt til å begynne å analysere ditt produkttilbud og din kundebase for å finne ut hvilke betalingsmetoder som er relevante for deg. Fakturabetaling er populært for dyre produkter, mobilbetaling slik som Vipps, Mobile Pay og Swish er perfekte for mindre kjøp mens kortbetaling er populært for de fleste varer. For varer som ofte kjøpes på regelmessig basis kan en abonnementsløsning være det perfekte valget.

Èn eller flere leverandører?

Når du har funnet ut riktig miks av betalingsmåter, er det på tide å finne de riktige leverandørene. Hvis du finner en leverandør som kan håndtere alle betalingsmåter du ønsker, vil det gjøre livet ditt mye enklere. Det betyr mindre administrasjon for deg, mindre tid på integrasjoner og kun en kontakt i tilfelle problem oppstår. Hvis du i tillegg velger en leverandør med lokal kundeservice, har du gjort livet ditt enda enklere.

Hvordan vil du integrere betalingsløsningen med butikken din?

Når du velger betalingsleverandør må du også sørge for at du raskt og enkelt kan integrere løsningen til butikken din slik at du kan begynne å ta betalt så snart som mulig. Bambora Checkout for eksempel, har ferdige plugins for alle de største e-handelsplattformene, som Magento, WooCommerce og PrestaShop. Hvis du bruker en mer uvanlig plattform, eller hvis du har bygget din egen, har Bambora en åpen API som du kan integrere med hjelp av noen få linjekoder.

Hvilke land vil du selge til?

En av de største fordelene med netthandel er at det er enkelt å ekspandere til nye markeder. Men hvis du ønsker å utvikle din bedrift utenfor grensene, trenger du riktig betalingsløsning. Hvis du for eksempel vil ekspandere til forskjellige land i Norden, vil de ulike lokale mobilbetalingsløsningene slik som Vipps, Swish og Mobile Pay, være viktige betalingsalternativ. Å velge en betalingsleverandør som er etablert i flere land er derfor et smart valg for å hjelpe deg på din ekspanderingsreise.

Hvordan påvirker din betalingsløsning din konvertering?

Ditt valg av betalingsleverandør kan ha en stor innflytelse på hvor godt du klarer å konvertere kunder som besøker hjemmesiden din til betalende kunder. Et komplisert betalingsvindu eller en løsning som omdirigerer kundene til en helt ny side, kan helt enkelt få dem til å miste sin tillit til din bedrift og derfor forlate handlekurven. En friksjonsfri betalingsopplevelse med smarte funksjoner kan derfor påvirke konverteringsfrekvensen mer enn du kanskje tror. For kortbetalinger er det også viktig å ha en leverandør som jobber aktivt for å redusere transaksjoner som kan være mistenkt svindel.

Hva koster det?

Å sammenligne priser er ofte en selvfølge ved valg av leverandør, men med betalinger er det ofte enklere sagt enn gjort. I betalingsverden er pris ofte en komplisert affære, med mange forskjellige prispoeng og ulike prismodeller for ulike betalingsmåter. Se etter en leverandør som tilbyr en transparent prismodell slik at du enkelt kan vite hva du faktisk betaler for og å beregne din lønnsomhet.

Les mer om Bamboras betalingsløsninger for online her.

Del artikkel: