Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Anslår at 30.000 arbeidsplasser vil forsvinne fra norsk varehandel

Anslår at 30.000 arbeidsplasser vil forsvinne fra norsk varehandel
Handel og Kontor anslår at 30.000 arbeidsplasser vil forsvinne fra norsk varehandel innen de neste ti årene.
Foto: Olav Thon Gruppen/NTB Info
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Over 370.000 nordmenn jobber i norsk varehandel. Handel og Kontor forteller nå om sine prognoser for de neste ti årene, og det ser ikke lovende ut for dem som jobber i varehandelen da det er forventet å forsvinne 30.000 arbeidsplasser på grunn av konkurser.

ANNONSE

Mandag ble kosmetikkjedene Vita og Loco slått konkurs og 1300 ansatte står i fare for å miste jobbene sine. Fagforeningen Handel og Kontor opplyser at det i løpet av 2018 forsvant 2600 arbeidsplasser på grunn av konkurser i varehandelen. Dette skriver DN.

Tall fra Virke viser også at i Norge jobber 13,3 prosent av alle som har en jobb, i varehandelen. Dette tilsvarer 376.100 personer.

- Våre prognoser for utviklingen sier at i løpet av en tiårsperiode vil 30.000 arbeidsplasser forsvinne i norsk varehandel, forteller Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor til DN.

LES OGSÅ: Etter konkursen - nye eiere legger ned Loco og satser på Vita

Nordmenn handler stort i utenlandske nettbutikker

Videre skriver DN at nordmenn handlet for over 15 milliarder kroner i utenlandske nettbutikker i løpet av 2018, en omsetningsvekst på 22,5 prosent siden 2011. Dette til sammenligning mot handelen i fysiske butikker i Norge som har økt med 2,1 prosent i samme periode. 

- Det er ikke noe godt å frykte for jobben sin, men vi er opptatt av at man ikke skal få panikk. Vi skal gjøre alt i vår makt for å få politikerne til å lytte, sier Sundnes til DN.

LES OGSÅ: Folk flest planlegger julehandel i fysiske butikker

Del artikkel: