Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Åpner før internasjonale konkurrenter

Ole Martin N. Evensmo

Nabobil.no satser i et tett delingsøkonomi-marked med den første norske biltutleietjenesten.

ANNONSE

Delingsøkonomi er et hett tema og stadig flere nye varer og tjenester selges gjennom deling etter at Uber og Airbnb har vist veien. Ideen om å leie ut bilen din til andre privatpersoner er ikke ny, og nå kaster Nabobil seg inn i dette markedet som den første norske tjenesten.

Konseptet er kjent fra en rekke selskaper som Drivemycar, Relayrides og Easycarclub. Danske GoMore er allerede store på avtaler om samkjøring og har åpnet opp for bilutleie. Også norske Hertz og Bilkollektivet konkurrerer om kunder som ikke selv eier bil. Men Nabobil er det første rene norske bildelingstjenesten. Gründerne satser nå for å komme de internasjonale aktørene i forkjøpet, forteller de til Aftenposten.no.

Nabobil.no lar bileiere leie ut bilen på time eller dagsbasis og har fått med seg forsikringsselskapet If som partner. Brukere som leier biler får en forsikring fra If inkludert i prisen. Utleier og leier bestemmer selv prisen. Nabobil.no tar 20 prosent av innbetalt leiepris.

Bak tjenesten står flere personer med bakgrunn fra norsk netthandel: Daglig leder Chris Moen, teknisk Christian Hager og styreformann Karl Munthe-Kaas har bakgrunn fra Tidal (tidligere Wimp) og Kolonial.no, skriver Aftenposten.no. Munte-Kaas er medgünder og administrende direktør i Kolonial.no.

Del artikkel: