Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Åpner nettbutikken for nye kunder

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Nye regler for universal utforming setter nye krav til norske nettbutikker. I Stormberg ser man på lovendringen med begeistring.

ANNONSE

I går skrev vi om den nye loven for universal utforming som blant annet innebærer at norske nettbutikker må være forberedt på å gjøre en del tilpasninger for å tilpasse seg lovverket, hvilket kan bli en kostbar affære. I Stormberg ser man på de nye reglene med glede.

- Over 500.000 nordmenn møter utfordringer når de skal navigere på nett. Det kan være skrifttyper som er vanskelig å lese, interaksjon som ikke er tilpasset hjelpeprogrammer eller farger som gjør det vanskelig å se innhold. For oss handler dette om inkludering, like mye som det kommersielle. Vi synes det er viktig å gå foran som et godt eksempel når det gjelder universell design, skriver Hege Nilsen fra Stormberg på deres blogg.

Hege Nilsen var i forrige uke i Oslo sammen med Stormberg-gründer Steinar J. Olsen der de møtte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. På møte fikk ministeren høre hvordan Stormberg jobber sammen med Blindeforbundet om å forbedre nettsidene til Stormberg.

- Funksjonsutfordringer kan gjelde oss alle, enten i en kortere eller lengre periode av livet. Ny teknologi gir særlig blinde, svaksynte og hørselshemmede en enklere hverdag. Dette forutsetter at utformingen følger standarder for tilgjengelighet. Stormberg ser verdien av dette, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner under møtet.

Til tross for at Stormberg har vunnet en rekke utmerkelser og så sent som i våres ble kåret til "Folkets nettfavoritt", mener e-handelssjefen i Stormberg at nettsidene kan bli mye bedre.

- Sammen sørger vi for inkludering i praksis. Dette er et prosjekt vi sa ja til uten å nøle. Vi har er en lærerik og viktig vei å gå. Alle detaljer må tenkes på fremover, og endringer gjøres i lys av universell utforming. Så vi kaller det ikke en prosjekt, men en prosess hvor vi tar hensyn til alle grupper, sier Hege Nilsen til Netthandel.no.

(Foto: Steinar J. Olsen t.v. og Jan Tore Sanner etter møte hos Blindeforbundet. Bilde er gjengitt etter tillatelse fra Stormberg)

Del artikkel: