Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Apotea

Apotea
Netthandel
info@netthandel.no

Apotea har siden oppstarten i 2012 blitt Nordens største nettapotek. Bak nettbutikken Apotea står en håndfull gründere som også har gjort suksess før.

ANNONSE

Apoteaselger både reseptbelagte og ikke-reseptbelagte medisiner via nett på det svenske markedet.

Apotea ble etablert i 2012 av Pär Svärdsson, Fabian Fischer, Anders Cserkuti, Pia Stoltz og Sofia Modig som alle var med å etablere nettbutikken Adlibris som de gradvis solgte til Bonnier. Salgssummen er ikke kjent, men ifølge Pär Svärdson var det "inte så mycket som man kan tro". Men Adlirbis-avhopperne fikk i alle fall nok penger til å etablere Laulima AB (ordet ”Laulima” betyr omtrent ”jobbe sammen” på hawaiisk, hevder DI.se). De tok etter hvert over nettapoteket Familjeapoteket som var eid av Sjätte AP-fonden; nettapoteket ble døpt om og relansert i 2012 som Apotea.se.

Laulima AB har for øvrig også eierinteresser i andre virksomheter innen e-handel, inkludert Babyland.se og Happyyachting.com. Laulima AB eier idag 60 procent av Apotea. Sjätte AP-fonden eier cirka 22 procent og personalet eier resten.

Nettbutikken som visstnok bare har kostet "noen få millioner" å få igang har vært lønnsom fra starten av og omsatte for 585 millioner svenske kroner i 2015 (mer enn en dobling i forhold til 2014). Overskuddet var på 10 millioner kroner før skatt. I 2016 forventes nettapoteket å omsette for 950 millioner svenske kroner.

Del artikkel: