Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Apotek 1 sikret seg Handelsprisen

Apotek 1 sikret seg Handelsprisen
Administrerende direktør Øyvind Winther i Apotek 1 mottar Handelsprisen av Virke-direktør Vibeke Hammer Madsen.
Bilde: Virke
Bjørn Skomakerstuen

Apotek, mote og byggevare stakk av med de tre prisene som ble utdelt på Handelskonferansen 2017 på Fornebu.

ANNONSE

- Dette er fantastisk og gjør meg veldig stolt. Å vinne en slik prestisjetung pris som ikke bare er basert på vekst og lønnsomhet, men også omdømme og innovasjonsgrad, og det at vi er et forbilde for andre kjedebedrifter, gjør oss veldig glade og ydmyke, sier administrerende direktør Øyvind Winther i Apotek 1.

Apotek-kjeden ble tirsdag kåret til årets handelsbedrift i 2017, etter en imponerende vekst og lønnsomhet de siste årene.

Hard kniving i toppen

Det var tøff konkurranse om den gjeve prisen, og både Vita, Megaflis, Blivakker.no og Sport Outlet var i finalerunden. Apotek 1 gikk likevel helt til topps, da de har utmerket seg i en bransje med stor konkurranse.

- Kjeden er både tradisjonsrik og veletablert, men de imponerer med en evne til å være nyskapende i møte med nye virkeligheter, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, som delte ut prisen til Winther.

Hun viser til at kjeden har vokst kraftig på rene handelsvarer, samtidig som de gjør det sterkt på tradisjonelle apotekvarer.

Tidligere i år vant også Apotek 1 kundebarometeret for sin bransje, noe som også viser at kjeden har fått til å kombinere lønnsomhet med svært fornøyde kunder.

Godt og trygt kundemøte

- For oss som jobber med mennesker og deres helse er det essensielt at kundenes behov står i sentrum. Jeg tror at nøkkelen til vår suksess er nettopp at vi kan tilby dette gode og trygge kundemøtet, enten det er på apoteket, i nettapoteket eller i sosiale medier. Dette kundefokuset er alltid med oss når vi tar avgjørelser om Apotek 1s utvikling og fremtid, sier Winther.

Petter Varner - årets retailleder

Ved siden av den prestisjetunge Handelsprisen, ble også to andre priser delt ut; årets retailleder og årets butikksjef.

Førstnevnte var det den mangeårige lederen i Varner-kjeden Dressmann, Petter Varner, som stakk av med.

Dressmann har over lang tid levert imponerende resultater, og feirer i år sitt 50-årsjubileum.

- Varner er kjent for å være en engasjert og inspirerende leder med beina på jorda og en misunnelsesverdig detaljkunnskap. Han er ikke bare et forbilde i sin egen bransje, men også en ledestjerne i både norsk og skandinavisk næringsliv, sier Vibeke Hammer Madsen, i Virke.


Petter Varner er sammen med brødrene Joakim og Marius å regne som de ukronede motekongene i Norge. Her står Petter med det synlige beviset i hånden som viser at han er årets norske retailleder i 2017. I fjor gikk denne prisen til Kjersti Hobøl i Kid Interiør.

Petter Varner er sammen med brødrene Joakim og Marius å regne som de ukronede motekongene i Norge. Her står Petter med det synlige beviset i hånden som viser at han er årets norske retailleder i 2017. I fjor gikk denne prisen til Kjersti Hobøl i Kid Interiør. Foto: Virke

Rakettforsker ble årets butikksjef

Årets butikksjef, som deles ut i samarbeid med rekrutteringsselskapet Impact, Markedsinfo og Retailmagasinet, gikk til rakettforskeren fra Tromsø som er butikksjef i kjeden Fargerike, Espen Stark.

Han vant blant annet for sine evner til kreative påfunn i butikken som knytter gode forhold til både kunder og ansatte.

Blant annet har han samarbeidet med lokalavisen for en morsom liveserie kalt «se maling tørke», og satt i gang «hjemmekonsultasjoner» i forbindelse med maling, gulv, tapet og lignende. 


Espen Stark er den fargerike rakettforskeren som nå kan smykke seg med tittelen årets butikksjef.

Espen Stark er den fargerike rakettforskeren som nå kan smykke seg med tittelen årets butikksjef. Foto: Virke

Disse satt i årets juryer:

Årets retailleder og Handelsprisen 

 • Frode Finsrud - Cappa 
 • Gisle Sveva - Visma Retail 
 • Grete Lekven - DNB 
 • Anders Askevold - GS1
 • Ole Martin Evensmo - eHandel.com
 • Reidar Mueller - Varde Hartmark 
 • Erik Fagerlid 
 • Sverre Flåskjer - Hercules Capital 

Årets butikksjef

 • Arvid Brandmo - Impact AS
 • Øyvind Skagemo - Impact AS
 • Rune Stenberg - Markedsinfo AS
 • Terje Gulbrandsen - Citiycon
 • Linn Beate Jebsen - MenyBilde: Virke

Del artikkel: