Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Apotek-jubilant appellerer til unge kjøpere - vanskeligere med eldre

Apotek-jubilant appellerer til unge kjøpere - vanskeligere med eldre
Geir Eide, administrerende direktør i Komplett Apotek, med det robotiserte digitalapoteket i Sandefjord bak seg.
Bilde: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Kun 13 prosent av kundene som kjøper reseptbelagte medisiner fra Komplett er over 60 år.

ANNONSE

Den 19. oktober er det et år siden Direktoratet for e-helse åpnet for kjøp av reseptbelagte medisiner på nett. Det var helseminister Bent Høie (H) som foretok den smått digtal-historiske åpningen.

Heldigital jubilant

Komplett Apotek, Norges første heldigitaliserte apotek, var en av aktørene som hadde kjøpsknappen klar for ett år siden.

- Det er bestilt 1900 ulike legemidler på resept hos oss siden 19. oktober 2016. Det er gjerne de sensitive medisinene hvor kundene kvier seg for å gå i de fysiske apotekene som er mest populære. For eksempel selger vi mye av potensmidler og p-piller, sier administrerende direktør Geir Eide i Komplett Apotek, i en pressemelding.

En del legemidler mot MS, kreft og HIV føres heller ikke i mange av de fysiske apotekene, og er derfor etterspurte i nettapoteket.

Yngre kunder regjerer

Siden oppstarten har det heldigitaliserte apoteket i Sandefjord opplevd stor pågang og interesse fra ulike kundegrupper som vil handle reseptbelagte legemidler på nett, men det er nesten bare yngre mennesker som har tatt i bruk tjenesten.

- Selv om vår eldste kunde er 94 år, er bare 13 prosent av kundene som kjøper reseptbelagte legemidler på nett over 60 år. Det er et paradoks ettersom det gjerne er de eldre som ofte har de største vanskelighetene med å komme seg fysisk på apoteket, sier Eide.

Like enekelt på nett som i butikk

Det er like enkelt å handle legemidler på nett som i fysiske apotek. I dag sender alle norske leger resepter til en database, som alle apotek har tilgang til. Kunden identifiserer seg med Bank ID og personlig passord, bestiller sine resepter og velger levering på dør eller post i butikk. Kunden får også god oversikt over egne resepter.

Det også mulig å bestille medisiner som trenger kjølig oppbevaring apotekene.

Blå resepter på nett håndteres på samme måte som i andre apotek. Hver enkelt resept blir kontrollert av farmasøyt før den blir klargjort og sendt i diskret innpakning.

Kjemper om sin del av kaka

Private apotek håndterer 50 millioner resepter hvert år og selger reseptpliktige legemidler for 15 milliarder årlig. Komplett Apotek ble lansert i november 2015 og har ambisjoner om å bli Norges største, rendyrkede nettapotek med en markedsandel på fem prosent innen 2020.

- Vi ser at stadig flere nordmenn ser fordelen med å handle medisiner på nett. Vi  har som mål å være en utfordrer og konkurrerer med gode priser, personlig rådgivning, god service og ikke minst rask levering, sier Eide avslutningsvis.

Del artikkel: