Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Apotekene merker motgang

Apotekene merker motgang
Oddbjørn Tysnes, leder for Apotekforeningen.
Foto: Apotekforeningen
therese.karlsrud.haugen

Apotekforeningen rapporterer liten vekst i apotekenes omsetning hittil i år.

ANNONSE

Ferske tall fra Apotekforeningen viser liten vekst i apotekenes omsetning hittil i år, som har økt med 1,5 prosent til 24,2 milliarder kroner. Av dette skal 18,5 milliarder være legemiddelomsetning. 

- Den lave veksten på legemiddelområdet kommer blant annet av at flere legemidler har blitt vesentlig billigere i år. Tallene viser at myndighetene nå har fått god kontroll på utgiftsveksten for legemidler. Samtidig gjør utviklingen den økonomiske situasjonen for apotekene mer krevende, sier Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen, i en pressemelding. 

Det skal også ha vært beskjeden vekst i bruken av legemidler fra i fjor til i år, med en økning på 1,4 prosent. Det er dog på omtrent samme nivå som tidligere år. 

- Tøffe konkurrenter på nett

Til E24 sier Harald Andersen, leder for handel i Virke, at situasjonen ikke kommer uventet. 

- De har i mange år stjålet varekategorier fra blant annet dagligvaren, men de siste årene har kjeder som Normal og tøffe konkurrenter på nett gjort at apotekene har fått smake sin egen medisin, sier Andersen.

Han tror apotekbransjen må tilby andre typer varer, slik som man ser i USA - mer kioskutsalg med stort utvalg av dagligvarer. 

- Du skal ikke se bort ifra at man har nådd taket, sier Andersen til avisen, om nedgangen i apotek fra 23 etablerte i fjor til 14 i år. 

Del artikkel: