Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Audis første elbil får egen nettside

Audis første elbil får egen nettside
Audis første elbil får egen side, der kjøper kan bygge og bestille sin egen versjon av bilen.
therese.karlsrud.haugen

Gir kundene mulighet til å bygge og bestille egen elbil på nett.

ANNONSE

Audi i Norge tar opp kampen mot Tesla, og lanserer nå sin første elbil, som også får sin helt egen nettside på Audi.no.

Harald A. Møller er Norges største bilimportør og importerer både Volkswagen, SEAT, SKODA og Audi til Norge. Siden 2016 har selskapet jobbet med Ateles, som blant annet har bygget sidene bilkjop.no og SEAT.no tidligere. Nå har leverandøren også fått oppdraget om å bygge en ny digital plattform for Audis nye "e-tron" bil. 

- Digitalisering har fortsatt stort fokus for oss i Møller, og vi er glade over å ta steget med vår e-handels- og konfigurasjonsnettside for Audi e-tron. Ateles har vært en strategisk viktig partner for oss siden vi innledet vårt samarbeid, og beviser igjen at de er en dedikert leverandør. Vi ser frem til å fortsette den digitale reisen sammen med dem, sier Tonje Bakke, Program Manager Digital Services, på Møller Mobility Group, i en pressemelding. 

Starter utlevering innen få måneder

Det blir altså enda enklere for nordmenn, som har blitt så glad i sine elbiler, og bestille den versjonen man ønsker. Nettsiden leverer imidlertid ikke bilen direkte til kunden, da bestillingen først må gjennom en forhandler. 

Med den nye siden skal kundene selv kunne bygge sammen sin bil basert på et antall grunnpakker, som forslår mulig eksteriør, interiør og tilbehør. Når kunden er fornøyd med sitt valg sendes bestillingen til forhandleren, som sammen med kunden, legger frem et pristilbud og ferdigstiller bestillingen. Nettsiden er nå åpen for alle, og de første bilene vil bli utlevert i første halvdel av 2019.

- Det her er den tredje løsningen vi gjør sammen med Møller i et ledd for å digitalisere deres salg. Det føles veldig gøy å få jobbe sammen med Møller som utfordrer den tradisjonelle måten å selge biler på og få være med på å skape moderne løsningen innen bilindustrien, sier Tobias Engström, som er prosjektleder på Ateles, i en pressemelding. 

Del artikkel: