ANNONSE

Bambora og granater - svensk betalingsselskap solgt for 14 milliarder kroner

Bambora og granater - svensk betalingsselskap solgt for 14 milliarder kroner
På få år har Johan Tjärnberg bygget Bambora opp til å bli såpass attraktiv at selskapet nå er solgt for 1,5 milliarder euro.
Bilde: Bambora/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

I ro og mak har Johan Tjärnberg siden starten i 2015 kunne bygge opp betalingsselskapet som nå årlig håndterer transaksjoner til en verdi av 45 milliarder euro i 65 forskjellige markeder.

ANNONSE

Denne kjappe posisjoneringen har gjort at flere har kastet et blikk på Johan Tjärnberg og Bambora.

Nå er det klart at den franske betalingskjempen Ingenico Group, et børsnotert selskap som i fjor omsatte for knapt 20 milliarder kroner, helt og holdent kjøper det svenske betalingsselskapet for 1,5 milliarder euro, kommer det frem i en pressemelding fra Bambora.

Ny eier er ti ganger større

Bambora og Ingenico Group leverer begge betalingsløsninger til fysiske butikker, netthandel og mobil. Den franske oppkjøperen er ganske nøyaktig 10 ganger større enn sin svenske motpart. 

I fjor omsatte Bambora for nesten to milliarder svenske kroner.

Men selv om Bambora har fått ny eier, så slipper ikke Tjärnberg taket.

- Det skal bli spennende å fortsette utviklingen av selskapet som en del av Ingenico Group. Jeg kommer til å være sterkt involvert i integreringsprosessen for å kunne tilby våre kunder en betalingsopplevelse i verdensklasse, sier Tjärnberg i den samme pressemeldingen.

Tjärnberg har vært mindre synlig i nyhetsbildet enn sine svenske konkurrenter Jacob de Geer i Izettle og Sebastian Siemiatkowski i Klarna.

I det stille har han tenkt og bygget selskapet med en global grunntanke hele tiden liggende i bakhodet.

Global tankegang fra første sekund

Med støtte fra Nordic Capital satset Tjärnberg for fullt på å bli en global fintech-aktør. Seks selskaper ble raskt oppkjøpt og slått sammen til det som i dag fremstår som Bambora. I tillegg har de gjort flere oppkjøp i senere tid. 

I 2015 sikret de seg også det norske oppstarts-selskapet dSafe.

Del artikkel: