Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

- Bare to prosent har abonnert på «mat på døren»-tjenester

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Ferdige middagsløsninger der ingredienser og oppskrifter leveres som pakkeløsning, har blitt en «snakkis» i Norge, men det er fortsatt ikke mange som bruker slike løsninger.

ANNONSE

En undersøkelse som TNS har gjort for Nordea, viser at det er folk i alderen 40-54 år som er de ivrigste til å kjøpe ferdige middagspakker på nett, etterfulgt av de mellom 26 og 39 år. Ikke overraskende er den typiske kunden av slike tjenester personer som tjener godt og har barn i husstanden. De fleste bor i Oslo eller et annet sted på Østlandet eller i Midt-Norge.

Adams Matkasse og Godt Levert er markedslederne i Norge innen ferdige middagsløsninger. De har tidligere uttalt at de håper å omsette for henholdsvis 100 og 180-200 millioner kroner i 2014.

Markedet er utvilsomt i vekst. Likevel er det fortsatt bare to prosent av Norges befolkning som bruker denne typen løsninger, viser tallene fra TNS.

- Bare to prosent har abonnert på «mat på døren»-tjenester med oppskrifter de siste 12 månedene. Det har vært mye oppmerksomhet rundt dette, så man får jo et inntrykk av at det er veldig mange som benytter seg av slike tjenester - men det er det altså ikke, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea.

Forbrukerøkonom Elin Reitan kaller fenomenet en «mikrotrend», men påpeker at hun tror det er en bransje i vekst. Tall fra Sifo viser at en gjennomsnittsfamilie bruker vel 8000 kroner på mat i måneden.

- Nordmenn har god råd, og derfor tror jeg at flere vil velge å bruke overskuddet i lommeboken på tjenester som bidrar til å redusere tidsklemma. Det er litt unorsk å få hjelp i hjemmet, men dette er en holdning som er i sterk endring - noe tjenester som dette sikkert vil nyte godt av, sier hun.

(Foto: Adams Matkasse)

Del artikkel: