Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bedrifter i bygg- og anleggsbransjen gjør stadig større kjøp på nett

Bedrifter i bygg- og anleggsbransjen gjør stadig større kjøp på nett
Daglig leder Rune Wee har merket en tydelig endring i kundenes handlemønster.
Foto: Henry Leirvoll
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Nettbutikker med elektriske og spesialiserte varer står for mye av veksten i netthandel.

ANNONSE

I årets første halvår viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) at norske netthandelsbutikker solgte varer for 10 milliarder kroner. Dette er en økning på 5,6 prosent fra samme periode i fjor.

Nettbutikkene som selger elektriske artikler og spesialisert varer står for mye av denne netthandelsveksten. 

Omsetter for 52 millioner på nett

Et selskap som har fått kjenne på utviklingen er blant annet WeeGruppen, som leverer utstyr til bygg- og anleggsbransjen samt landbruket. På ett år har omsetningen på nettbutikken deres økt med 13 millioner.

- Under første halvår i 2018 omsatte vi for over 52 millioner kroner kun på vår nettbutikk, opp fra 39,1 millioner første halvår 2017. Det utgjør en økning på hele 33 prosent. Det er helt åpenbart at netthandel ikke lenger er forbeholdt privatmarkedet, men at stadig flere i anleggsbransjen og landbruket gjør betydelig innkjøp på nett, sier daglig leder i WeeGruppen, Rune Wee i en pressemelding. 

I den landsdekkende netthandelen Wee.no selger selskapet over 1500 produkter. De har både entreprenører, bønder og privatpersoner som kunder.  

- Bedrifter som tidligere kun handlet småvarer som skruer og muttere på nett, handler i dag gravmaskiner, hjullastere og traktorer i vår nettbutikk. Tilbakemeldinger vi får viser at dette gjelder flere aktører i markedet, så det er helt åpenbart skjedd en endring i handlemønsteret. Slik vi ser det, skyldes nok dette både en økende tillit til nettbutikkene, samt at bedriftene ser at de kan gjøre besparelser når de gjøre større innkjøp over nett, sier Wee. 

Del artikkel: