Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ber de gamle handle maten på nett

Ole Martin N. Evensmo

Flere bydeler i Oslo innskrenker praksisen med at hjemmehjelpene kjøper mat for de eldre. Eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) ber de eldre bestille på telefon eller nett.

ANNONSE

Eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) har fått mye kritikk for den nye praksisen, selv om hun har presisert at det skal gis en individuell vurdering og mulighet for opplæring. Selv mener hun at man ikke skal undervurdere de eldres evne til å bestille mat på nett.


Aud Kvalbein

Aud Kvalbein

- Det er for øvrig flere bydeler i Oslo som har henvist brukere til netthandel i lengre tid, og det har fungert greit. Netthandel gir mange muligheter og et enklere liv. Jeg reagerer når mediene fremstiller alle eldre som skrøpelige og ute av stand til å lære nye ting. Jeg synes det er uverdig omtale av eldre mennesker, sier Kvalbein til Aftenposten.

- Jeg lurer på hvorfor yngre opposisjonspolitikere og journalister vil forhindre oss eldre, jeg er 66 år, fordelene det er å lære å bruke nettet til handling? Også vi eldre vil ha del i dette gode livet som teknologien gir, fortsetter eldrebyråden.

I forrige uke sa Kvalbein at hun mener nettbutikkene bydelen anbefaler gir en god oversikt. - Innkjøpene blir ikke så mye dyrere, hvis man planlegger riktig, sa Kvalbein til Aftenposten.

En prissjekk Aftenposten har gjort av de anbefalte dagligvarebutikkene på nett, viser noe annet: «Svindyrt å bestille mat på telefon og internett».

(Foto: Hovedbilde fra Istockphoto. Bilde av Aud Kvalbein fra KrF)

Del artikkel: