Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bergans med internasjonal storsatsing på netthandel

Bergans med internasjonal storsatsing på netthandel
Turtøysprodusenten Bergans styrker netthandelen med ny plattform og nytt design.
Foto: Bergans
therese.karlsrud.haugen

Satser på egne kanaler.

ANNONSE

Den norske produsenten av friluftsutstyr Bergans satser ytterligere på netthandel, og lanserer nå en innovativ netthandelsplattform bygd på en SaaS-løsnng (Software As Service) fra Jetshop, betalingsløsning fra Klarna samt en nydesignet nettside. 

Det nye oppsettet skal i følge Bergans passe godt overens med deres ambisjoner og behov for fleksibilitet, da den skal være mindre avhengig av konsulenter og dermed mer effektiv for hele organisasjonen. 

- Dette støtter oss i og med at det er en mindre konsulent-krevende løsning. Kort sagt kan vi rulle ut på flere markeder/språk/valutaer, sier «interim CDO» hos Bergans, Christopher Häggström, til Ehandel. 

- Føles riktig for fremtiden

Den nye nettbutikken skal legge til rette for optimale prestasjoner og en mobil kjøpsopplevelse, skriver selskapet i en pressemelding. 

- Kombinasjonen Jetshop og Klarna var etter styrets vurdering det beste alternativet sammenlignet med de andre leverandørene som var med i konkurransen. At begge dessuten tjener på at det går bra for oss, samt at de med denne løsningen kan gi oss forretningsstøtte basert på verdifull innsikt og data som samles i Saas-løsningen, føles riktig for fremtiden, sier Christopher Häggström. 

Jetshop er på sin side stolte over å få samarbeide med et selskap som Bergans, og ser frem til et langt partnerskap. 

- Til nå har de fleste norske nettbutikkene plattformløsninger som er integrert på nettbutikkens egne lokale servere. At Bergans nå velger en skybasert SaaS-løsning, kan tyde på at markedet er i ferd med å snu. Vi ser frem til et langvarig og fruktbart partnerskap, sier administrerende direktør i Jetshop, Fredrik Hedblom, i en pressemelding. 

Satser på egne salgskanaler

Så langt skal den nye løsningen ha gitt Bergans positive resultater, selv om de foreløpig ikke har samlet nok data til å gi ut konkrete tall på effekten. 

- Allerede etter et par uker ser vi positive resultater på vår konverteringsgrad, hvilket er veldig gøy. Vi må dog komme tilbake til eksakte tall, sier Christopher Häggström.

Forrige uke skrev E24 om hvorvidt direct-to-consumer trenden har blitt en trussel for sportskjedene. Det vil si produsenter og merkevarer, som stadig åpner egne butikker og selger direkte til kundene. Bergans er en av de som har satset stort på dette.

Til avisen anslår administrerende direktør i Bergans Jan Tore Jensen at egne salgskanaler om fem år vil stå for 35 prosent av omsetningen, som i fjor landet på 674 millioner kroner. Han sier også at deres største salgsvekst direkte til kundene vil være på nett utenfor Norge. 

- At merkevarer selger direkte til forbrukeren er ingen døgnflue, dette er en trend som vil øke de neste årene, sier Jensen til E24. 

Del artikkel: