Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bildeler.no leverte gigantoverskudd i fjor

Bildeler.no leverte gigantoverskudd i fjor
Bildeler.no omsatte bildeler for 127,9 millioner kroner i fjor. Her er et lite utvalg deler på Komplett-lageret i Sandefjord.
Bilde: Bildeler.no/Komplett
Bjørn Skomakerstuen

Og bakfra kommer konkurrenten som et olja lyn.

ANNONSE

Bildeler på nett er tydeligvis god butikk. Det viser tall fra de to store som kjemper om å være størst på nett blant nordmenn som ikke kvier seg for å skru litt på egen bil.

Solid overskudd

Bildeler.no, som eies av Komplett Group, solgte i fjor bildeler for nesten 128 millioner kroner, en vekst på knapt 20 prosent fra året før.

Men det mest oppsiktsvekkende, og på mange måter det mest imponerende, er hva nettbutikken leverer av overskudd.

Hele 30,1 millioner kroner endte resultatet på før skatt.

- Det er i utgangspunktet gode marginer i bransjen. Vi har drevet god butikk i mange år og alle medarbeiderne er ekstremt kundefokuserte. I løpet av 27 år har vi funnet de beste leverandørene på kvalitet og pris. Vi kutter mellomledd og handler det meste direkte fra produsentene. Det kommer kundene til gode, slik at vi kan ha de beste prisene ut i markedet, sier Arne Aaasland, daglig leder i Bildeler.no, til eHandel.com.

Kunnskap gir suksess

Han tror kunnskap og interesse for faget er en viktig suksessfaktor.

- Alle som arbeider i Bildeler.no er interessert i faget og kan bildeler. Jeg tror at en viktig suksessfaktor for å lykkes over tid er kunnskap, service og ikke minst konkurransedyktige priser. Vi var tidlig på nett. Etter at vi ble en del av Komplett Group har vi fått hjelp til logistikk og regnskap, mens vi selv står for innkjøp, salg/service og markedsføring. Samarbeidet fungerer optimalt, sier Aasland.

Ole Vinje, konsernsjef i Komplett Group, har tidligere fått spørsmål fra eHandel.com om oppkjøpet av Bildeler.no er tidenes beste Komplett-kjøp.

- Det er vanskelig å definere hva et godt kjøp er. For det er først når du «exiter» at du ser hvor godt kjøpet har vært, svarte Vinje den gang, samtidig som han la til at det har vært et godt «case» for ham og selskapet.

Skrur seg til i kappløpet

Bakfra kommer svenske Skruvat.no som har tatt Norge med storm.

Omsetningsmessig puster de Bildeler.no i nakken med nesten 124 millioner kroner i omsetning i fjor.

Overskuddsmessig kan de ikke helt matche konkurrenten med sine 8,4 millioner kroner. Men likevel; det er et pent tall som viser at bildeler på nett er en nisje det går an å tjene penger på.

I 2008 startet Peter Jakobsson og Roberth Risberg å selge bildeler på nett under navnet Skruvat.

Nordmenn på leting etter bildeler på nett var ikke vonde å be, og snart utgjør det norske markedet halvparten av selskapets totalomsetning.


Skruvat-gründerne Peter Jakobsson (t.v.) og Roberth Risberg.

Skruvat-gründerne Peter Jakobsson (t.v.) og Roberth Risberg. Foto: Skruvat

Tjener penger i Norge

I fjor ble det totalt omsatt uoriginale Skruvat-bildeler for 330 millioner kroner i Norge og Sverige.

Nesten 124 av disse millionene kom fra norske hobbymekanikere.

Det er en omsetningsøkning på rundt 40 millioner kroner i forhold til året før. Skruvat-duoen regner med at 2017 vil gi dem ytterligere vekst på 25-30 prosent.

Jakobsson sier at de bevisst har satset mer aggressivt på det norske enn det svenske markedet de siste årene.

- Sverige er et mer modent marked, og det er vanskeligere å få den samme veksten der, ifølge ham selv.

Del artikkel: