Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bildeler.no politianmeldes for falske bildeler

Ole Martin N. Evensmo

Bilforhandleren Møllergruppen politianmelder Norsk Bildelsenter AS og vurderer også anmeldelse av moderselskapet Komplett Group.

ANNONSE

Norsk Bildelsenter AS og deres nettbutikk Bildeler.no har slått seg stort opp på nett med sitt salg av billige uoriginale bildeler til blant annet Audi og Volkswagen. Majoritetseier i selskapet er Komplett Group.

Det er en kjent sak at nettbutikker som Bildeler.no og deres konkurrent Skruvat.no har irritert flere etablerte bilforhandlere med sine alternative innkjøpsrutiner og lave utsalgspriser. Ofte kjøper de bildeler fra de samme produsentene som bilfabrikkene eller importerer originaldeler direkte fra bilprodusentens hjemland, samt direkte fra underleverandører. Så lenge delene holder samme kvalitetsnivå som originaldelene, så er dette lov i henhold til EUs Matching quality-direktiv.

I dette tilfelle synes det imidlertid som at Bildeler.no har gått for langt og selv kopiert en av Audis originalfelger, noe som har fått Norges største bilimportør, Møllergruppen, til å reagere.

– Vi vil sette en stopper for det nå, og vi kommer til å ta denne saken og vi kommer til å ta enhver annen sak av lignende karakter, sier Møllergruppens advokat Kjetil Haare Johansen til NRK.

Arne Aasland som er daglig leder i Norsk Bildelsenter avviser påstandene.

– Jeg har merket meg at de kaller det falske felger og piratdeler, men ifølge EU-loven har de ikke lov til å kalle det piratdeler. Dette er alternative deler.

(Foto: Møllergruppen)

Del artikkel: