Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bilia starter med bruktbilsalg på nett

Bilia starter med bruktbilsalg på nett
Bilde: Skjermdump
Bjørn Skomakerstuen

Nå kan du sikre deg en bruktbil ved å trykke på kjøpsknappen, og få bilen levert hjem på døra.

ANNONSE

Verden blir stadig mer digitalisert, og mer og mer av det vi kjøper gjøres med et digitalt trykk på en kjøpsknapp i en nettbutikk.

Dette er også blitt en realitet for bilforhandlerkjeden Bilia, som til enhver tid har rundt 1000 bruktbiler ute for salg.

- Enklere kan det vel ikke bli

Frode Hebnes, adminstrerende direktør i Bilia i Norge, gleder seg til å se effekten av det digitale fremstøtet.

I en pressemelding sier han at nettløsningen er utviklet i samarbeid med DNB, og at kundene kan søke om lånefinansiering online, få en kredittvurdering gjennomført på under 10 sekunder - og deretter gjennomføre en fullverdig elektronisk signering av alle dokumenter tilknyttet både finansiering og kjøp av bilen på nett.

- Hele prosessen fra kunden har funnet ønsket bruktbil til den er lånefinansiert og kjøpt tar kun noen få minutter. Bilen vil da omgående endre status til solgt på vår nettside. Deretter kontakter vi kunden senest påfølgende virkedag for å avtale overlevering av bilen, enten hjemme hos kunden eller hos en av våre forhandlere. Enklere kan det vel ikke bli å kjøpe en bruktbil, sier Hebnes.

LES OGSÅ: Nå kan du sofa-kjøpe en Volvo på nett

- Mer enn tusen solgte er suksess

I fjor solgte Bilia 9775 bruktbiler. Hebnes sier til Dagens Næringsliv at omtrent 15 prosent av disse salgene skjedde uten at kundene så eller prøvde bilene.

Så norske bruktbilkjøpere er ikke helt ukjent med kjøp hvor man hverken ser eller prøver bilen for avtalen er i boks.

Hebnes er spent på hvordan dette ender.  

- Vi solgte 10 000 bruktbiler i fjor. Vi vet ikke hvor mange vi kan selge slik. Jeg har en forhåpning om at vi skal selge 500 biler slik resten av året. Blir det færre enn det, er det mindre vellykket. Bikker vi tusen, så er det en suksess. Man må kjenne litt på hvor modent markedet er for dette. Hvis det blir en suksess, så er det klart det vil påvirke hvordan vi rigger våre lokasjoner i fremtiden, sier han til DN.

Del artikkel: