Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bilpleiekongen vokser videre på nett - nå finpusser han businessen og søker flere ansatte

I fjor omsatte Bilpleiekongen for 17,6 millioner ved å polere biler på YouTube
BILPLEIEKONGEN: Bjørn-Aage Bredal er en god nettvenn for mange norske bileiere. Enkle og informative filmsnutter om god og riktig bilpleie er i hans øyne den største suksessfaktoren for den tidligere bensinstasjonseieren fra Vestfold.
Bilde: Bilpleiekongen.no
Bjørn Skomakerstuen

- Nå har vi gått i medvind. Det er nå vi for alvor skal begynne å bygge, sier Bilpleiekongen som i fjor solgte bilpleieprodukter for nesten 30 millioner kroner.

ANNONSE

Etter en karriere som blant annet bensinstasjonseier i Larvik, Bjørn-Aage Bredal muligheten for å bruke sin glødende salgsinteresse til å skape sitt eget.

Han etablerte sin egen nettbutikk og tok sats med noe han hadde tro på: Bilpleieprodukter.

Da 2014 var omme hadde han solgt bilpleieprodukter på nett for drøyt 5,6 millioner kroner, og satt igjen med et overskudd på nesten 140 000 kroner.

Innhold skaper vekst

Bilpleiekongen.no har siden da bare fortsatt reisen videre i riktig retning.

Bilpleiekongen.no

  • Omsetning og resultat før skatt 2016: 28,229 millioner - 2,629 millioner
  • Omsetning og resultat for skatt 2015: 17,638 millioner - 1,597 millioner

Året etter omsatte han for 17,6 millioner ved å polere biler på YouTube, som er hans viktigste kanal for å bli lagt merke til.

Nettbutikkåret endte med et resultat før skatt på knappe 1,6 millioner millioner kroner.

- Og i fjor solgte du bilvoks og alt som trengs for å få en ren bil for drøyt 28 millioner kroner. Samtidig økte du overskuddet med en ekstra million. Hvordan får du det til?

- Jeg traff spikeren på hodet da jeg startet. Og jeg har holdt meg tro mot konseptet. For meg er det innhold, innhold og atter innhold som er suksessfaktoren i det jeg gjør og som legges ut på nett, sier Bredal til ehandel.com.

- Målet er å inspirere

For sjansen er stor for at du har sett ham i full sving på YouTube eller Facebook med en poleringsmaskin i hånden eller en klut og plastfornyer på boks som gir nytt liv til falmede plastdeler på en bil.

 - Grunntanken er å inspirere, og forklare ting på enklest mulig måte. Målet er at folk skal kjenne seg igjen i det jeg driver med, sier Bredal.

Få blir flere

Veksten har medført at han nå er på utkikk etter flere ansatte. Fra dagens fire ansatte i dag, vil det fra høsten av være snakk om fem eller seks. Deriblant en driftsleder som gjør at Bilpleiekongen skal kunne frigjøre mer tid til det han gjør best: Produkttesting på film.

- Nå har vi gått i medvind. Det er nå vi for alvor skal begynne å bygge. Men jeg er samtidig klar over farene ved at veksten kan få et forsprang på egen utvikling og lærdom. Så jeg vil skynde meg litt sakte i håp om å unngå akkurat det, sier Bredal.

Egen butikk for dem som har «tippet» over

Bilpleiekongen.no er nettbutikken for dem med relativt normal interesse for bil og vedlikehold av egen bil.

Han har også opprettet en egen butikk for dem som det har «tippet» over for.

For bilentusiaster som gladelig bruker 40 timer på å vaske bilen - eller bruker hele helgen på polering. Feinschmekerne. De sanne bilnerdene.

- Bredde er viktig. Jeg må ha noe for alle som bryr seg om bil, sier Bredal avslutningsvis.

Del artikkel: