Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bjørn Rune Gjelsten kjøper Löplabbet

Löplabbet: Suksess på løpende bånd
SKOR SEG PÅ JOGGEBØLGEN: Tor Fauske og Löplabbet selger årlig omtrent 70 000 par med spesialjoggesko.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Ole Martin N. Evensmo

Bjørn Rune Gjelsten-eide Sport 1 kjøper sportskjeden Löplabbet.

ANNONSE

Sport 1-kjeden 95 prosent av aksjene i Löblabbet.

- Löplabbet er uten tvil Norges desidert beste på å finne de riktige løpeskoene til løpere med ulike behov, og vi er glade for at Löplabbet blir en del av Sport 1, sier Bjørn Rune Gjelsten, styreleder i Sport 1 Gruppen, i en pressemelding. 

Gjelsten eier 85 prosent av Sport 1 Gruppen, gjennom Gjelsten Holding. Sport 1 er Norges tredje største sportsaktør, bak XXL og Gresvig (G-sport og Intersport).

- Jeg tror ikke kundene vil merke noen forskjell, men jeg tror vi kan bidra til å utvilkle dem på et positiv måte, spesielt med tanke på butikkdrift og logistikk. Samtidig har de en kompetanse som de kan bidra med inn i Sport 1-kjeden, sier Sport 1-sjef Ole-Henrik Skirstad til Nettavisen

- Löplabbet vil fortsatt fokusere på å utvikle løpesegmentet og introdusere nye løpetrender og produkter i det norske markedet, og derigjennom gi løpere det riktige utstyret – uansett ambisjoner og treningsnivå, sier Löplabbet-sjef Tor Fauske.

- Vi ønsker å få folk inn i butikken

Fauske vil fortsette som kjedeleder i Löplabbet.

Löplabbet omsetter for cirka 110 millioner kroner fordelt på 14 butikker i Norge, samt en nettbutikk med beskjedne ambisjoner.

- Vi ønsker å få folk inn i butikken. Utvalget vårt er nisjepreget og spesialisert, som gjør at man ikke finner det overalt. Derfor selger vi en del sko på nett til områder hvor vi ikke har butikker, i tillegg til kunder som vil kjøpe den samme modellen på nytt kan kjøpe på nett, sier Tor Fauske til Finansavisen. 

Prislappen på løpeskospesialisten er ukjent. Finansavisen spekulerer i en prising på 8 til 10 ganger inntjening. Med et årsresultat i fjor på 3,3 millioner kroner i fjor og en P/E 8, blir verdien på selskapet 27 millioner kroner. 

 Det er Plesner-Gruppen som selger sine aksjer, totalt eide de 91 prosent av selskapet. De resterende eide Tor Fauske. Han selger nå 4 prosent til Gjelsten & co, men beholder fortsatt 5 prosent. 

Del artikkel: