Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Blivakker har fått inn 100 nye merkevarer etter åpningen av sin første fysiske butikk

Blivakker har fått inn 100 nye merkevarer etter åpningen av sin første fysiske butikk
Eier Einar Øgrey Brandsdal i sin nyåpnede Blivakker-butikk i sin hjemby Kristiansand tidligere i sommer.
Foto: Blivakker
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Planlegger fysiske butikker i alle land de er representert i.

ANNONSE

I sommer åpnet nettbutikken Blivakker.no som er en del av Brandsdal Group, sin første fysiske butikk i Kristiansand. Dette har ført til 100 nye merkevarer hos sminkegiganten. 

Mange leverandørers strategi er at man skal ha fysisk butikk, og derfor har det vært flere store merkevarer Blivakker ikke har hatt tilgang til tidligere. Etter lanseringen av den nye butikken har antall direkte innkjøp av merkevarer økt, og de selger i dag  314 ulike merker. 

- Det er mange merkevarer som ikke ville levere til oss fordi vi bare hadde nettbutikk, men etter at vi satte i gang fysisk butikk har antall direkte innkjøp økt betydelig. I dag kjøper vi ca 80 prosent direkte fra merkene selv, sier eier av Blivakker.no, Einar Øgrey Brandsdal.

Digital verden i fysisk butikk

Det viser seg at det ikke bare er merkevarene som har økt, men den fysiske butikken har gått overraskende bra i seg og selv, forteller Brandsdal. 

- Jeg trodde ikke at folk skulle kjøpe så mye i den fysiske butikken, men det har forbauset meg hvor mange som har handlet der. 

Det Blivakker har gjort er å ta med en digital verden inn i sin fysiske butikk, og dette har åpenbart vært populært. I butikken finner man blant annet scannere, ipader, og en egen selfievegg. I tillegg har de laget en lounge, der for eksempel trøtte ektemenn kan ta seg et pust i bakken og en gratis kaffekopp. 

- Vi var litt usikre på om våre kunder kom til å slutte å handle på nettet, eller hva som kom til å skje, men nå har omsetningen vært helt stabil. Omsetningen på nett gjort av kristiansandere er nøyaktig den samme. Det er generelt sett bra trøkk, og nå går vi jo også inn i det gøyeste månedene. 

Ser på lokaler i utlandet

Brandsdal kan også meddele at de skal utvikle fysiske butikker i alle landene de er representert, det vil si Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Østerrike. Det blir trolig ikke mange i hvert land, men Brandsdal ser for seg at det blir noen.

- Vi er i gang med å utvide, og har allerede kikket på lokaler i Tyskland og Danmark. I første omgang tenker vi å etablere en fysisk butikk i alle landene vi er representert, men det kan bli flere etterhvert. Vi kommer jo ikke til å bli en Rema 1000-kjede akkurat, så jeg tipper det blir maks fem butikker i Norge. 

 

 

 

Del artikkel: