Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Boksalg til nye høyder

Ole Martin N. Evensmo

Nettbutikken Haugenbok.no økte omsetningen i 2013 med over 10 prosent sammenliknet med 2012.

ANNONSE

Ifølge Proff.no omsatte Haugenbok.no i 2012 for 117 millioner kroner. Med vel 10 prosent vekst i 2013 betyr det at Haugenbok.no i 2013 omsatte for cirka 130 millioner kroner. Særlig tiden frem mot jul var god, fremkommer av en artikkel skrevet av fagtidsskriftet Bok & Samfunn.

– Folk bruker internett mer og mer når de handler, særlig i forbindelse med julehandelen. I desember 2013 hadde vi en markant økning i omsetningen sammenlignet med 2012, sier daglig leder Lars-Ove Hammer.

Nettbutikken som holder til i Volda i Møre og Romsdal, selger over en halv million bøker i året og har 22 fast ansatte. Haugenbok.no er ikke bare landets største nettbutikk for bøker, men også den eldste. Familiebedriften ble stiftet av Jostein Haugen i 1929. Sønnen Harald satset etter hvert på postordresalg da han tok over på 70-tallet. Da internett kom, var Haugen Bok raskt på banen sammenliknet med mange andre norske bedrifter. I 1997 åpnet de opp for salg av bokverk på nett, året etter åpnet de nettbokhandel med fullt søk og sortiment. 2009 valgte de å satse utelukkende på nett og ble dermed Norges første rene nettbokhandel. Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS kjøpte seg delvis inn i selskapet i 2011, og høsten 2012 overtok de hele selskapet.

Haugenbok.no har altså ikke bare en lang historie og gode salgstall, men de har også mange fornøyde kunder. I april i fjor ble nemlig Haugenbok.no kåret til beste nettbutikk i Norsk Kundebarometers undersøkelse for 2013 og de endte totalt på fjerdeplass i undersøkelsen som måler kundetilfredshet og lojalitet hos 186 norske bedrifter. Haugenbok.no ble den gangen bare slått av Flytoget, BMW og Skandiabanken.

– Dette ser vi som et resultat av målrettet jobbing over tid, og stort fokus på kundeservice og rask levering, sier Lars-Ove Hammer som for øvrig også er styreleder i bransjeforeningen for norske nettbutikker, Distansehandel Norge.

Del artikkel: