Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bookis.com har lukket emisjonen - prises til 25 millioner

Bookis.com: - Bøker bør leses, ikke lagres. Vi skal liberalisere norske bokhyller
Lasse Brurok (gründer), Espen Andersen (trainee), Arne-Morten Willumsen (gründer) og Andrea Isaksen (trainee) fra nettbokhandelen Bookis.com.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Solgte 1 million bøker i januar.

ANNONSE

I romjulen 2017 lanserte et gründerteam på tre den norske nettbokhandelen Bookis.com, med et mål om å være best på kundeopplevelse og teknologi i bransjen. Her kan kunder kjøpe både nye og brukte bøker. I tillegg til kjøp, kan man med Bookis nå også selge bøker raskt og enkelt, få betalt og sende bøkene til kjøperen rett fra hjemmet - fra alle store norske byer.

Selskapet har lenge jobbet med en emisjon, der målet var å hente inn ti millioner kroner. Nå er emisjonen endelig lukket, og Bookis har fått med seg seks investorer fra Lorange Network (blant andre S. Ugelstad Invest AS), hvor de totalt hentet inn seks millioner kroner pluss tegningsretter for fem millioner kroner. Dette priser nå selskapet til 25 millioner kroner.

Lorange Network er en internasjonal lærings- og koinvesteringsplattform bestående av ca. 300 norske og utenlandske bedriftseiere og investorer, som legger vekt på å profilere interessante gründerinvesteringer for sine medlemmer.

Vi har fått med oss noen super-drevne investorer fra Lorange Network. Da vi deltok på en av deres samlinger i Oslo i høst, fikk vi gleden av å bli kjent med blant annet Kristin Omholt-Jensen og Nils Petter Skaset som nå har investert, sier en av gründerne bak Bookis.com, Lasse Brurok, til eHandel.com.

Solgte bøker for 1 million kroner

Bookis har allerede Norges største utvalg av norske titler, men eier ikke en eneste bok. Selskapet opererer med en “drop shipping”-modell. Det vil si null varelager, hvor kunden kjøper bøker rett fra distributøren eller av andre brukere via Bookis egenutviklede netthandelsløsning og mobilapp. På levering samarbeider de tett med det Schibsted-eide leveringsnettverket Helthjem.

Forrige sommer så selskapet at veksten begynte å skyte fart, og opplever nå en kraftig og rask vekst. Kun i kategorien for nye bøker skal selskapet ha solgt bøker for over en million kroner i januar, som var en dobling fra desember måned. De solgte også fem ganger flere brukte bøker nå i januar, sammenlignet med i desember i fjor.

Vant NM i Polar Bear Pitching

Selskapet deltok i - og vant også - årets NM i Polar Bear Pitching som fant sted i Tromsø. Dette er en pitchekonkurranse der deltagerne skal pitche idéer i iskaldt vann så lenge de holder ut. Seieren gjorde at selskapet vant 25.000 kroner, og blir i mars 2019 sendt videre til VM-finale i Finland.

Vi er det eneste norske selskapet som er forhåndskvalifisert til finalen i Finland. Da er det 10 selskaper som barker sammen til en finale, forteller Brurok.

Dersom selskapet skulle vinne finalen i Finland, kan de vinne 100.000 kroner til.

Bookis er opptatt av leseopplevelser, og selv om de ikke har planlagt hva summen i Finland eventuelt skal brukes til, ønsker selskapet først og fremst å gjøre noe utradisjonelt.

Pengene vi vant i NM, og kan vinne i Finland, er jo en bonus. Derfor vil vi gi noe tilbake til kundene våre med disse pengene.

Tar pengene til hjembyen

Gründerne vil gi premiepengene fra NM tilbake til hjembyen Tromsø, i form av et bibliotek på barneavdelingen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Vårt slagord er at bøker bør leses og ikke lagres, og vi har fokus på å legge til rette for at også barn og unge skal få enkel tilgang til leseopplevelser. Ved å donere premiepengene til et kult bibliotek på barneavdelingen i Tromsø kan vi gjøre noe hyggelig for de som ikke har det så bra, og samtidig jobbe i tråd med visjonen vår, sier medgründer og Tromsø-væring Arne-Morten Willumsen, til eHandel.com.

Brurok har selv bakgrunn fra “street-art” og ser for seg å bruke noen av ferdighetene til å designe et kult bibliotek for barna.

Vi har diskutert planene med sykehuset, og fått fantastiske tilbakemeldinger på forslaget. Det er dårlig utvalg av bøker på barneavdelingen. Detaljene gjenstår å spikre, men det gleder vi oss masse til, forteller Willumsen avslutningsvis.

Del artikkel: