Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Britene ønsker mer søndagshandel

Ole Martin N. Evensmo

Det er ikke bare i Norge søndagsåpne butikker er et hett diskusjonstema. Britiske myndigheter vil la butikker utvide åpningstidene for å kunne konkurrere med netthandel og turistdestinasjoner som Paris og London.

ANNONSE

Finansminister George Osborne vil gi ordførere og lokale myndigheter makt til å selv bestemme åpningstidene på søndager. Det fremkommer i forbindelse med budsjettet han presenterer i dag.

- Det er klart at det fortsatt er en økende appetitt for shopping på søndager, sier George Osborne.

Osborne sier at netthandelens fremgang, som gjør at folk kan handle når som helst på døgnet, fører til at flere forhandlere ønsker å konkurrere ved å ha åpent lenger i helgene.

Storbritannias lov fra 1994 hindrer i dag butikker i å ha åpent mer enn seks timer på søndager. Da politikerne forsøkte å endre reglene i 2006, endte det i store protester. Osbornes forslag er ventet å møte motstand fra fagforeninger og Church of England, som forsvarer en felles fridag fordi det er «viktig for stabilitet i familie- og samfunnsliv».

Også i Norge er som kjent søndagsåpne butikker et hett tema for tiden. Forslaget fra Regjeringen har møtt massiv motstand. Det er ikke bare fagbevegelsene som vender tommelen ned, men også arbeidsgiverorganisasjonene NHO og Virke er negative.

(Foto: Yaymicro)

Del artikkel: