ANNONSE

- En klassisk oppstartsbedrift som har undervurdert kostnadene av å etablere seg

- En klassisk oppstartsbedrift som har undervurdert kostnadene av å etablere seg
Reidar G. Mueller i analyseselskapet Varde Hartmark regnes som en av landets fremste varehandelseksperter. Han mener Brødboksen.no kunne ha gått rundt om de ikke hadde undervudert kostnadene ved vekst.
Foto: Bjørn Skomakerstuen
Bjørn Skomakerstuen

Handelsekspert mener markedet er der for den rette aktøren, men legger samtidig til at markedet nok fortsatt er litt umodent.

ANNONSE

Den ene nettmataktøren etter den andre har gått over ende i januar.

For to uker siden meldte Marked.no at de la ned nettbutikken, før Arnulf Refsnes mandag denne uken meddelte at Brødboksen.no avviklet driften med umiddelbar virkning.

Det har lenge ligget litt i kortene at dette kunne bli utfallet ettersom begge selskapene lenge har slitt tungt.

- Behovet er nok der

Reidar G. Muller, en av landets fremste varehandelseksperter, mener det burde være mulig å kunne drive med lønnsom hjemlevering av bakervarer - særlig i de store byene.

- Folk ønsker seg mer fritid, så behovet er nok der, sier han til E24.

Han tror bestemt det er et marked der for den rette aktøren, men at markedet fremdeles er litt umodent.

Han trekker frem brødboksen-konkursen som et klassisk eksempel på en situasjon der en oppstartsbedrift har undervurdert kostnadene av å etablere seg.

Dårlig utgangspunkt

En annen dagligvareekspert, Sigmund Festøy i konsulentselskapet Plot, sier til økonominettstedet at han vanskelig ser for seg at noen andre industrielle aktører tar dette konseptet videre med det første.

- Det eneste av verdi i konkursboet er kundelistene, og de tror jeg kun er interessante for hovedkonkurrenten Morgenlevering.no, sier han.

Morgenlevering.no, som er eid av Schibsted og Amedia, leverer blant annet ferskt brød og bakervarer via avisbudene til Schibsted.

Festøy mener at Brødboksen allerede fra start av var dårlig rustet for å bli den helt store suksessen.

- De var posisjonert for frokost, og med små ordrestørrelser og lav inntjening per leveranse så var dette vanskelig.

 

 

Del artikkel: