Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bunnpris først ute med mobilbetaling i butikk

Ole Martin N. Evensmo

Bunnpris-kjeden lar nå som første dagligvareaktør sine kunder betale med mobiltelefonen i stedet for bankkort eller kontanter.

ANNONSE

Mobilbetaling har vært en «snakkis» i lengre tid, men ser nå ut til å ha fått sitt gjennombrudd. Pioneren mCash fikk før sommeren konkurranse fra DNB og deres Vipps-løsning- og for kort tid siden kom Danske Bank på banen med MobilePay.

I forbindelse med MobilePays lansering i Norge, lovet Reitangruppen at deres kunder fra nyttår kan betale med mobiltelefonen i alle deres Rema 1000-, Narvesen- og 7-Eleven-butikker takket være samarbeidet med MobilePay. Målet var å dermed bli første aktør i dagligvarebransjen som tok i bruk den nye teknologien. Denne drømmen har nå mCash og Bunnpris satt en stopper for, sammen med deres samarbeidspartner BN Bank.

– Vi er veldig stolte over å være den aller første norske dagligvarekjeden som kan tilby dette, sier Bunnpris-eier Christian Lykke til NTB.

Aktørene har ifølge NTB jobbet med løsningen i over to år. Den blir gratis å laste ned og bruke, den nedre aldersgrensen er som for betalingskort og det settes ikke krav om at man må være kunde hos BN Bank for å bruke tjenesten.

Selv om det nå skjer mye i Norge innen mobil betaling, er BN Banks administrerende direktør Gunnar Hovland forberedt på at det vil ta tid før markedet modnes. Konkurransen kommer også til å bli tøff.

– Jeg tror de løsningene som er enklest, mest brukervennlige og effektive vinner fram. Den tyngdeloven kommer til å virke her også, sier Hovland.

(Foto: Øyvin Domaas, Bunnpris)

Del artikkel: