Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Butikkerfaren siviløkonom skal lede handelsbyen Oslo

Butikkerfaren siviløkonom skal lede handelsbyen Oslo
Tidligere NHO-direktør Bjørn Næss tiltrer som ny administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening rett over nyttår.
Bilde: Jørn Eriksson/Flickr/CC BY 2.0
Bjørn Skomakerstuen

Handels-direktør i NHO bytter sjefsstol. Fra nyttår leder han arbeidet med å fremme handel i hovedstaden.

ANNONSE

Bjørn Næss kommer fra stillingen som administrerende direktør i NHO Handel, en ny landsforening i NHO han startet opp for fem år siden.

Næss har bred erfaring fra handel og kjede- og butikkdrift innen blant annet næringspolitisk arbeid og som rådgiver for handel og service.

Erfaren handelsmann

Det er ingen uerfaren mann som skal fylle sjefsstolen i Oslo Handelsstands Forening (OHF).

Han har blant annet erfaring som partner for varehandels-konsulentene i Hartmark Consulting og partner i Habberstad, kjededirektør i Statoil detaljhandel (nå Circle K), direktør i Coop Norge (dagligvare) og som administrerende direktør i AC Nielsen Norge.

Den nye OHF-sjefen er utdannet siviløkonom.

- Vi er meget stolte og glade for å ha fått med oss Bjørn i arbeidet med å videreutvikle og fornye OHF videre. Våre medlemmer står overfor store utfordringer fremover. Med Bjørns erfaringer fra handel, butikkdrift, som rådgiver i handel og service, samt hans næringspolitiske arbeid i NHO, er jeg sikker på at styret legger ledelsen av OHF i trygge hender, sier styreleder i OHF, Christian Hoel, i en pressemelding.

Ydmyk tilnærming

Selv er Næss mer enn klar for å ta fatt på nye handelsutfordringer.

- Jeg gleder meg til å ta tak i oppgavene i OHF. Jeg har selvsagt ikke klart for meg alt hva dette innebærer, men går inn i stillingen med stor ydmykhet. Jeg har vokst opp i varehandelen, og helt fra min første sommerjobb som 15-åring og lørdagsjobbing i butikk på Karl Johan, har jeg hatt glødende interesse for handel og service, sier Næss.

Del artikkel: