Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Byfolk handler mest på nett

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Folk på bygda handler mye mindre på nettet enn byfolk, viser fersk undersøkelse. Der vareutvalget og butikktettheten er størst, er nettshopperne også mest aktive.

ANNONSE

Det er Posten som står bak undersøkelsen som viser at folk bosatt i byene handler oftere på nettet og legger igjen mer penger enn de som bor på landet. 25 prosent av dem som bor i byene sier at de handler flere ganger i måneden på nett, mens tilsvarende tall på landet er 14 prosent.

-  Det er overraskende at forskjellen er såpass tydelig. Jeg ville tro at dersom du har vanskeligere tilgang på vareutvalg i fysiske butikker, så ville aktiv netthandel være et attraktivt alternativ. Men det er altså ikke tilfelle, sier konserndirektør for e-handel i Posten og Bring, Gunnar Henriksen i en pressemelding.

Stadig kan vi lese i media om at netthandelen bidrar til butikkdød i distriktene. Henriksen mener den nye undersøkelsen viser en annen virkelighet.

- Tallene viser at handel på nett og i fysisk butikk ikke utelukker hverandre, men derimot utfyller hverandre. Det er ikke så sort hvitt som mange skal ha det til. Dessuten gir teknologien mulighet for dem som bor i distriktene til å etablere egen netthandel, sier Henriksen.

Både i byene og på landet oppgir respondentene i undersøkelsen at de handler på nett fordi det er enkelt, at de fikk et godt tilbud og vareutvalget er større enn i fysiske butikker.

Les også tidligere artikkel om Distrikts-Norge som taper kampen om nettkundene

(Foto: Yaymicro)

 

Del artikkel: