Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bygger'n-kjeden satser mer på nett - skal doble omsetningen

Bygger'n-kjeden satser mer på nett - skal doble omsetningen
Tore Røsvoll, digitalsjef i E.A.Smith AS avdeling Bygger’n Norge.
Foto: Arvid Steen, Digitroll
therese.karlsrud.haugen

- Folk handler ikke mye trelast på nett enda – men den dagen kommer.

ANNONSE

Byggevare-konsernet E.A Smith, som blant annet eier byggevarekjeden Bygger'n, rigger seg for fremtiden og gjør sin største nettsatsning noensinne med ny netthandelsplattform og nytt kjedenett til hele konsernet. I tillegg til Bygger'n eier E.A Smith selskapene Hiba Hus og Smith Stål med en total omsetning på drøyt 3,2 milliarder kroner. 

- Folk handler ikke mye trelast på nett enda – men den dagen kommer, og da skal vi være blant de ledende i landet sier, sier Tore Røsvoll, digitalsjef i E.A.Smith AS avdeling Bygger’n Norge, til Ehandel.

- Skal ha de beste nettsidene

Bygger'n startet nettbutikk i 2016 og har siden dette hatt mål om å løfte virksomheten mer digitalt. Med en ny Umbraco-basert plattform, som leveres av den bergenske nettsideleverandøren Digitroll, skal kjeden nå bli bedre tilpasset dagens virkelighet og har som mål å doble omsetningen. 

Røsvoll understreker dog at byggevarebutikkene omsetter for langt mer enn nettbutikken, og tror heller ikke dette vil forandre seg i tiden fremover.  

- Vi ser ikke på byggern.no som en konkurrent, men heller en innkaster, informasjonskanal og støtte for våre 100 fysiske butikker over hele Norge. Jeg tror nok at over 90 prosent av våre kunder vil handle i våre fysiske butikker i morgen, og i lang tid framover. Men: Når den trenden eventuelt snur, da skal vi ha de beste nettsidene i markedet innen byggevare. Derfor ruster vi oss opp nå, sier Røsvoll.

- Fremtiden er digital 

Tross at byggevarebransjen har tatt tid å digitalisere grunnet kompliserte prosesser og teknologi som ikke har blitt håndtert godt før inntil nylig, tror Røsvoll på at fremtiden også her er digital.

- Alt som kan digitaliseres, vil bli digitalt. Fremtiden er digital på alle måter fra fagarbeider til leverandør. Alle kan jobbe mer rasjonelt og ha oversikt over alt fra lagerstatus og priser til dokumentasjon og sikkerhetsdatablad.

I følge Bygger'n er det nå på høy tid å satse mer på nett for å bli attraktive i alle kanaler hvor kundene er, som i stadig større grad er på nett.   

- Som de fleste andre nettbutikker jobber vi for økt konvertering av handlekurver i nettbutikken, men vi ser at mange bruker våre produkter og priser som oppslag og sammenligning før de ender opp med å handle i en fysisk butikk. Omnikanalen fungerer og kommer neppe til å bli mindre viktig i de nærmeste årene. Vår nettbutikk er bygget opp som en støtte til de fysiske butikkene. Det skal være vår styrke i årene fremover.

Del artikkel: