Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Byggmax Group

Byggmax Group
Netthandel
info@netthandel.no

Byggmax Group har etablert seg som en meget offensiv aktør i en tradisjonell nordisk byggvarebransje. Satser hardt med både nettbutikker og omnikanal-konsepter.

ANNONSE

Byggmax ble startet i 1993 i Sverige av Magnus Agervald. I 2007 kom Byggmax til Norge og 2008 til Finland. I dag inkluderer Byggmax ikke lenger bare merkevaren og byggvarekjeden Byggmax, men også flere andre konsepter:

Byggmax-konsernet kjøpte vinteren 2016 nettbutikken Buildor (50 millioner svenske kroner i omsetning) og omnikanalkonseptet Skånska Byggvaror. Sistnevnte kostet Byggmax 936 millioner svenske kroner, noe mer om EBITDA-resultatet i 2016 blir bra, fremkommer det av årsrapporten til Byggmax. Heller ikke Buildor var noen billig handel med en prislapp opp mot 130 millioner svenske kroner, noe avhengig av resultatet i 2016.

Byggmax Group AB omsatte for vel 4,1 milliarder svenske kroner i 2015, fordelt på Sverige, Norge og Finland.

Om man ser på nettsalget for Buildor, Skånska Byggvaror og Byggmax for fjorårets siste kvartal, skulle nettslaget gå opp til 20 prosent, påpeker Byggmax i sin årsrapport - og bemerker samtidig at netthandelen i Byggmax økte med 77 prosent i denne perioden sammenliknet med året før.

Selskapet eier også Byggla.se som er et nettsted for de som står foran større oppussingsprosjekter og trenger gode råd på veien.

Byggmax Group AB er børsnotert på Nasdaq Stockholm.

I juni 2016 ble det kjent at gründer Magnus Agervald gir seg som administrende direktør i selskapet for en toppjobb i Ratos.

(Foto: Byggmax Group)

Del artikkel: