Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Cappelen Damm lanserer ny strømmetjeneste for bøker

Ole Martin N. Evensmo

Strømmetjenesten Storytel tilbyr både lydbøker og e-bøker i ett og samme abonnement. Nå finnes over tusen lydbøker fra flere norske forlag. I løpet av august kommer også ebøker inn i tjenesten.

ANNONSE

 

Abonnentene får da tilgang til rundt 20 000 lydbøker og e-bøker og skal bli bokbransjens svar på Spotify. Storytel er abonnementsbasert og du lytter ubegrenset til tusenvis av lydbøker for kun 169 kroner per måned. Du velger blant lydbøker på norsk, svensk og engelsk, og du lytter direkte fra mobil, nettbrett eller datamaskin. Du kan velge om du vil lytte direkte som strømming - eller offline når du er ute på tur.

Cappelen Damm har inngått en allianse med svenske Storytel. Sammen har vi etablert Storytel Norge AS hvor partene eier 50% hver. I Cappelen Damm mener vi dette er en milepæl i vår digitale satsing. Vi føler oss trygge på at dette blir en tjeneste som skal bidra til å fremme litteratur på en ny og fremtidsrettet måte. Teknologien er i absolutt verdensklasse og man kan også svitsje mellom lytting og lesing av samme bok, sier direktør Øisten Wahl i Cappelen Damm i en pressemelding.

I Sverige har allerede 100 000 lesere tatt i bruk tjenesten og den vokser raskt. Wahl har stor tro på at man vil lykkes også i Norge.

- Tilfredsheten med teknologien og tjenesten er svært stor. Det er grunn til å vente at den nye norske strømmetjenesten, på linje med tilsvarende tjenester innen musikk og film, vil bli verdifull med hensyn til spredning av den norske litteraturen i digitalt format.

Cappelen Damm har fått med seg 20 mindre forlag. Aschehoug er på gli mens Gyldendal har takket nei og argumenterer med dårlig økonomi i løsningen.

Del artikkel: