Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Clas Ohlson økte omsetningsrekorden med 5 millioner kroner

Clas Ohlson økte omsetningsrekorden med 5 millioner kroner
For 23. året på rad går Clas Ohlson med overskudd.
Bilde: Clas Ohlson/pressebilde
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Clas Ohlson skyr unna butikkdøden og fortsetter å vokse i Norge. Med butikker som står for 90 prosent av salget lover det godt for butikkjeden som i år igjen går med overskudd og økte omsetningsrekorden med omtrent fem millioner kroner.

ANNONSE

Det er gode nyheter for Clas Ohlsons butikker i Norge når årsrapporten viser til enda et nytt rekordår. Dette er det 23. året på rad hvor kjeden går med overskudd, og i år økte omsetningsrekorden med nærmere fem millioner kroner.

DN skriver at den svenskeide kjeden kunne vise til inntekter på 3,3 milliarder kroner, hvilket er ny omsetningsrekord. Clas Ohlson Norge er datterselskapet til svenske Clas Ohlson, og i Norge fortsetter butikkjeden å vokse. Med butikker som står for 90 prosent av salget styrer de unna butikkdøden.

- Det styrker min oppfatning om at fysiske butikker vil spille en viktig, men annerledes rolle i tiden som kommer, sier Clas Ohlson-sjef, Stine Trygg-Hauger til DN.

Les også: Clas Ohlsons nettsalg falt med 13 prosent

Fiksedisker og hjemmebesøk

Trygg-Hauge forteller til DN at de har butikksjefer som reiser på hjemmebesøk til kunder, noe som er en viktig del av deres kartlegging av kundene. I tillegg har de introdusert "fiksedisker" i et par butikker, hvor kundene kan komme og få hjelp til det de måtte trenge, samt at de kan låne verktøy gratis fra butikken.

- Også folk i konsernledelsen og ledergruppen er med på disse hjemmebesøkene. De ser hvordan folk faktisk har det hjemme, er nysgjerrige og spør hva kundene ønsker seg og vil ha fikset, forteller Norges-sjefen til DN.

Les også: Butikkeiere må tilpasse seg kundene

Trygg-Hauge forteller videre til DN at kjeden har ambisjoner om å doble nettsalget hvert annet år fremover, samt at omtrent 30 prosent av kundene deres på nett velger "klikk og hent"-metoden, en kostnadseffektiv leveringsmetode som dessuten også genererer trafikk i butikkene.

Les også: Clas Ohlson henter inn to nye hoder - fra Komplett og Geelmuyden Kiese

Del artikkel: