Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Coop åpner dørene for svenske leverandører

Ole Martin N. Evensmo
olemartin@netthandel.no

Coop åpner nettbutikk på det norske markedet i 2015. Med på laget har de svenske leverandører som benytter anledningen til å få fart på salget i Norge.

ANNONSE

At Coop planlegger nettbutikk for sin faghandelsenhet og også vurderer matvaresalg på nett, har vært kjent i lengre tid. Nå er arbeidet i gang og lansering skal finne sted i starten av 2015.

EPiServer Commerce har blitt valgt som webplattform. Selskapet Avensia har fått oppgaven å implementere løsningen. Avensia har tidligere levert nettbutikkene til Kjell & Company og Intersport i Sverige.

- Vi har et komplekst sortiment og vi valgte Avensia da de fremstod som svært kompetente og erfarne. Vi ble også inspirert av Avensias nåværende kunder, særlig Intershop.se, etter som de bruker komponenter som vi også var interessert i, sier Jarle Haakenstad som er tjenesteansvarlig for Web & Portaler hos Coop Norge Handel i en pressemelding.

Avensia melder om stor interesse for EPiServer Commerce som plattform for nettbutikker, også utenfor Norges grenser. Avensia har i dag kontorer i Helsingborg, Lund, Stockholm og København, og etablerer nå også kontor i Oslo.

Et annet selskap som har kommet inn i varmen hos Coop, er Apptus. De leverer løsninger for å tilpasse budskapet til hver enkelt besøkende på kategorisider, søkeresultat, anbefalte produkter og kampanjer.

Apptus er tilstede i et titalls land, inkludert Sverige, Storbritannia og Tyskland. Nå håper de Coop skal åpne dørene til det norske markedet.

- Dette er et gjennombrudd for Apptus på det viktige norske markedet. At Coop Norge velger Apptus unike løsning innebærer at de kan tilby hver enkelt kunde en skreddersydd opplevelse der det blir enklere å raskt finne de mest relevante produktene, sier Michael Mokhberi som er administrerende direktør i Apptus.

Også EPiServer er et svensk selskap, men disse har vært på det norske markedet i mange år med sitt CMS, EPiServer CMS. Deres netthandelsløsning EPiServer Commerce ble imidlertid lansert i Norge så sent som i 2013.

Del artikkel: