Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Coop i Danmark lar kundene selv bestemme når på døgnet de vil handle - kan på sikt bli en realitet også i Norge

Coop i Danmark lar kundene selv bestemme når på døgnet de vil handle - kan på sikt bli en realitet også i Norge
I løpet av første kvartal neste år vil Coop i Danmark la medlemmene sine få handle når de vil på døgnet i Dagli´Brugsen i Sengeløse på Sjælland.
Sine Fiig/Coop Danmark/Pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Med et Coop-kort og en mobiletelefon bestemmer snart kundene i Sengeløse når på døgnet de ønsker å handle.

ANNONSE

Flere hundre mindre byer i Danmark står i fare for å miste sin siste dagligvarebutikk i årene som kommer, skriver Coop Danmark i en pressemelding.

Dette scenarioet tar Coop konsekvensene av og er proaktive med tanke på fremtiden.

I Sengeløse åpner Dagli´Brugsen Danmarks første ubemannede dagligvarebutikk i løpet av første kvartal til neste år.

Her vil medlemmer ved hjelp av medlemskortet sitt kunne gå inn i butikken når det skulle være, handle og gjøre opp for seg ved hjelp av en mobilapp.

Det vil kun være ansatte på plass i butikken noen få timer hver dag for å fylle opp med ferskvarer og se til at det er nok å ta av i hyllene.


En helautomatisk handlerunde i Sengeløse starter med at du registrerer deg i butikkdøren med telefonen.

En helautomatisk handlerunde i Sengeløse starter med at du registrerer deg i butikkdøren med telefonen. Foto: Coop Danmark

Lavere lønnskostnader - bedre åpningstider

- Det er mange steder hvor omsetningen er så lav at butikkene ikke vil være drivverdige med normale lønnskostander. Med denne modellen reduserer vi lønnsutgiftene og utvider åpningstidene. Nå får vi snart se hvordan dette blir mottatt av kundene, sier konseptdirektør Jesper K. Andersen i Dagli´Brugsen.

Konseptet fungerer på følgende måte: For å komme inn i butikken må Coop-medlemmer scanne seg inn og «ringe på» ved hjelp av mobiltelefonen som forteller butikken hvem det er som vil handle. Via en vaktsentral åpnes butikkdøren og du slippes inn. Vel inne i butikken scanner kundene de varene han eller hun vil ha og putter dem i sin egen pose eller sekk. Ved utgangen betaler man ved å foreta en siste scanning - og pengene trekkes fra kundens konto som ligger lagret i mobilappen.

Hele tiden kan en person hos vaktsentralen følge med på kundenes bevegelser.


Slik kan det arte seg på innsiden av en Dagli´Brugsen-butikk.

Slik kan det arte seg på innsiden av en Dagli´Brugsen-butikk. Foto: Sine Fiig/Coop/Pressebilde

Ikke utenkelig i Norge

Harald Kristiansen, kommunikassjonsjef i Coop Norge, er ikke fremmed for tanken om at dette også kan være noe for norske forbrukere, skriver Dagbladet.


Harald Kristiansen.

Harald Kristiansen. Foto: John Andreassen/Coop/Pressebilde

- Gjennom bruk av teknologi som dette er det mulig å se for seg helautomatiske butikker i Norge, der man i døren identifiserer seg selv som Coop-medlem, plukker varer og automatisk betaler for disse når man forlater butikken. Bruken av selvscanning, selvbetjente kasser og medlemskuponger på mobiltelefonen er gode eksempler på dette. Det er ingen tvil om at fremtiden er sømløs, konkluderer han overfor avisen.

Utprøvd konsept

Coop Danmark har testet konseptet i rundt 10 forskjellige butikker de siste par årene, og systemet virker nå tilfredsstillende ifølge dagligvaregiganten.

Tyveri forebygges ved stikkprøvekontroller, kameraovervåkning og ved at alle kunder har identifisert seg med medlemskortet når de kommer inn i butikken.

Del artikkel: