Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dale of Norway kjøpes opp av fransk skiutstyrskjempe

Dale of Norway kjøpes opp av fransk skiutstyrskjempe
Dale of Norway står blant annet bak kolleksjonen «Viking», det norske alpinlandslagets offisielle VM-genser for sesongen 2016-2017. Fra venstre: Ragnhild Mowinckel, Kjetil Jahnsrud og Nina Løseth.
Foto: Terje Bjørnsen/Dale of Norway/pressebilde
Bjørn Skomakerstuen

Kosmetikk-damen som i 2009 ble strikkefabrikkeier selger til franske Rossignol.

ANNONSE

Hilde Midthjell slo seg stort opp på kosmetikk og innkasserte en halv milliard kroner da hun i 2009 solgte Dermagruppen til Christian Ringnes, skriver Dagens Næringsliv

Fra kosmetikk til strikk

Siden gikk hun inn på investorsiden i Dale of Norway, noe av det norskeste av det norske, med tradisjonelle strikkegensere som det store trekkplasteret og offisiell leverandør til blant annet de norske ski- og alpinlandslagene.

I en pressemelding i dag er det klart at den franske skiutstyrsprodusenten Rossignol overtar det norske selskapet.

I fjor omsatte Dale of Norway for 115,5 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 20,7 millioner kroner.

I februar i år skrev vi en artikkel om 10 norske merkevarer som herjer på nett.

Dale of Norway var en kandidatene vi den gang anså som et norsk selskap med et digitalt potensial.

Fortsatt lokal tilknytning

Selskapet holder til på Dale i Hordaland, og der vil det fortsatt skapes nye strikkeprodukter tross nye og franske eiere.

«Produksjonen og organisasjonen på Dale vil bli beholdt og styrket ved at Rossignol ønsker å legge produksjon av sine strikkevarer til Dale. Dale of Norway vil beholde sitt merkenavn og sin norske image», skriver selskapet i pressemeldingen.

- Rossignol matcher merkevaren

Midthjell sier hun er stolt av å overlate eierskapet til oppkjøpsselskapet Altor og Rossignol, etter å ha jobbet hardt for å snu en negativ trend om til noe positivt som innebar både modernisering og utvidelse av bedriften.

«Rossignol matcher merkevaren, tradisjonene og produksjonsfokuset til Dale, og er etter min mening den ideelle partner for Dale fremover», skriver hun i pressemeldingen.

Del artikkel: