Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Damene overtar norsk netthandel

Ole Martin N. Evensmo

Virkes eHandelsrapport viser at damene er i ferd med å ta igjen mennene når det gjelder netthandel. For gründerne i Trendhim.no får nye handlevaner store konsekvenser.

ANNONSE

Nordmenn handlet varer og tjenester for 69 milliarder kroner, viser Virkes eHandelsrapport 2015. Av dette sto damene for 31,5 milliarder kroner (46 prosent). Målt i antall kjøp sto damene for 49 prosent. Om vi så ser på hva de handler, så handler begge kjønn mye reiser. I tillegg handler menn i stor grad elektronikk og sportsutstyr, mens damene handler klær, sko og personlig pleie.

At kvinnene blir stadig ivrigere på nett, merker blant annet nettbutikken Trendhim.no godt. Til tross for at de satser på smykker, vesker og tilbehør til menn, er nå 56 prosent av deres kunder faktisk kvinner. Det er ikke nødvendigvis de samme varene som menn og kvinner faller for, selv om alle produktene er for menn, noe nettbutikken forsøker å ta hensyn til.

- Vi selger utelukkende varer til menn. Det har alltid vært menn vi snakket med i vår kommunikasjon, men tidene har forandret seg de siste årene. Kvinner kjøper mer og mer fra oss, så mye at de nå har passert menn, forklarer Sebastian Petersen, medeier av Trendhim.no.

Innkjøper Mikkel Andersen som er Petersens kollega i Trendhim, gir den store tyske konkurrenten Zalando mye av æren for utviklingen.

- Kvinner kjøper mye klær og sko, og jeg tror at store motehus som Stylepit og spesielt Zalando, har bidratt til å endre kvinners holdninger til Internett helt. De har et stort utvalg, og har også vært svært aggressive i sin markedsføring. De har fått kvinner til å forelske seg i online shopping, som selvfølgelig smitter av på vår bransje også.

Del artikkel: